Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presupusa grupare „Raim", deferită instanţei

ro

04 Feb, 2012 02:35 2462 Marime text
14 persoane bănuite că ar face parte din presupusa grupare infracţională „Raim" au fost deferite instanţei de judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Cauza a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Mangalia, iar prima înfăţişare a fost stabilită pentru data de 15 februarie.

Procurorii din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au finalizat ancheta demarată în forţă în lua decembrie 2011 prin numeroasele descinderi din municipiul Mangalia la domiciliile unor indivizi bănuiţi că ar face parte din presupusa grupare „Raim". Drept urmare, pe rolul Judecătoriei Mangalia a fost înregistrat, pe data de 2 februarie, dosarul cu numărul unic 315/254/2012, cu obiect „lovirea sau alte violenţe". După cum precizam mai sus, în această cauză există 14 inculpaţi şi trei părţi vătămate. Astfel, lista inculpaţilor este deschisă de Robert Dumitru Ţibuleac şi continuă cu Iuzeir Raim, Mustafa Şenol, Alberto Mustafa, Bogdan Claudiu Lucachi, Florin Martac, Dumitru Albotă, Vasile Dumitru, Irina Ignat, Valeriu George Ilisei, Dacian Ion Roşca, Laurenţiu Mihai Gobeajă, Ilie Geani Vlădescu şi Cristian Ionuţ Oglan. Pe de altă parte, Andrei Florin Teodorescu, Gabriel Alexandru Posmag şi Paul Albu sunt părţi vătămate. Prima înfăţişare a fost stabilită de instanţa de judecată pentru data de 15 februarie.

Cercetările continuă

Mare parte din cei mai sus enumeraţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, loviri şi alte violenţe, distrugeri, ameninţări. În acelaşi dosar, procurorii au decis scoaterea de sub urmărirea penală a lui Mustafa Raim, care a fost cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă. Totodată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia a preluat o parte din dosar, care îi priveşte pe Amet Nuri, Amza Ghiulent, Asan Lucian Dobre şi Erol Memet, indivizii fiind cercetaţi în continuare pentru ameninţare, lovire sau alte violenţe, distrugere şi lipsire de libertate în mod ilegal. Acelaşi Parchet va continua cercetările şi în ceea ce priveşte unul din pistoalele neletale, precum şi cartuşul glonţ (muniţie letală), găsite în imobilul în care locuiau Raim, Şenol şi Alberto Mustafa. În rechizitoriul întocmit, procurorii constănţeni au precizat că „inculpatul Iuzeir Raim a iniţiat constituirea unei asocieri între mai multe persoane cu scopul de a săvârşi mai multe infracţiuni al căror scop a fost acela de a evita tragerea sa la răspundere penală pentru altercaţia din clubul Vision din noaptea 28.05.2011; la această asociere, al cărei lider a rămas inculpatul Iuzeir Raim, au aderat ulterior şi inculpaţii Ţibuleac Dumitru Robert, Dumitru Vasile, Marta Florin, Lucachi Claudiu Bogdan, Mustafa Alberto, Mustafa Şenol şi Albotă Dumitru". Anchetatorii au mai spus că indivizii au încercat ulterior să intimideze martorii şi victimele altercaţiei, determinându-i să-şi retragă plângerile, iar din această cauză unii dintre ei au fugit din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Auzi ce scriu astia! 04 Feb, 2012 13:50 Fratii Posmag au "fugit" de frica in Anglia si "muncesc" pe la buzunarele englezilor. Sunt tare speriati! Teodorescu si cu Albu vand droguri la liceenii din Callatis tot de "frica" celor arestati.