Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presupusă corupţie în porturile şi vămile constănţene Curtea Supremă de Justiţie a României, dosarul „Portul" şi cele şapte termene

ro

26 Nov, 2012 00:00 2928 Marime text
portul_iccj.jpgAzi, pentru a şaptea oară, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României vor deschide dosarul cunoscut generic „Portul", cauză penală în care sunt judecaţi 39 de inculpaţi pentru presupusa corupţie din porturile şi vămile constănţene.

La ultimul termen, din octombrie, judecătorii Curţii Supreme au respins ca neîntemeiate cererile de încuviinţare a părăsirii temporare a teritoriului ţării formulate de inculpaţii Valentin Tiripan (comisionar vamal) şi Zhang Qing. La termenul din septembrie, magistraţii au admis plângerea formulată de inculpatul Valentin Roşculeţ împotriva măsurii asigurătorii luate prin Ordonanţa nr. 160/P/2010 din 16 august 2011 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, dispunând ridicarea sechestrului asigurător asupra bunurilor aflate în proprietatea sa. Nemulţumiţi de acest verdict, procurorii au atacat cu recurs hotărârea, urmând ca această situaţia să fie analizată pe data de 3 decembrie, de magistraţii Completului de 5 judecători. Tot în septembrie, Înalta Curte a admis cererea formulată de inculpatul Corneliu Păun şi a încuviinţat schimbarea locuinţei acestuia şi a respins ca neîntemeiate cererile de revocare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara formulate de inculpaţii Naser Abdel Rahman Bani Mustafa Akram şi Mircea Marius Banias. De menţionat că cei 39 de inculpaţi au fost trimişi în judecată la data de 2 aprilie pentru „iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup", iar până în prezent, inclusiv termenul de azi, dosarul s-a aflat în atenţia magistraţilor Înaltei Curţi de şapte ori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii