Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii de la Prevenirea Criminalităţii au ieşit în stradă

ro

24 Nov, 2012 03:18 1222 Marime text
Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au ieşit pe stradă pentru activităţi de informare a cetăţenilor privind legislaţia electorală în vigoare.

Ieri, în municipiul Constanţa, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au efectuat activităţi de informare a cetăţenilor privind legislaţia electorală în vigoare în zona Gării CFR Constanţa, de pe raza secţiei 3 de Poliţie. Astfel, cetăţenii au fost îndrumaţi să voteze legal, să fie responsabili cu privire la exercitarea dreptului de vot, să nu se lase influenţaţi de mita electorală indiferent de formele ei de manifestare.

De asemenea, li s-a recomandat constănţenilor să respecte legea şi să anunţe prin 112 orice faptă care încalcă reglementările electorale în vigoare.

Conform Legii 35/2008, constituie contravenţii:

- distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor program afişate sau a oricăror alte afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite, amenda fiind de la 1.000 de lei până la 2.500 de lei.

- refuzul de a se primi şi înregistra o sesizare scrisă înaintată în conformitate cu prevederile legale, amenda fiind de la 1.000 de lei până la 2.500 de lei.

- refuzul nejustificat de a înmâna buletinul de vot şi ştampila de votare alegătorului care a semnat în lista electorală, înmânarea buletinului de vot şi a ştampilei unui alegător care nu prezintă actul de identitate ori care refuză să semneze pentru primirea acestora în lista electorală în care este înscris, amenda fiind de la 4.500 de lei până la 10.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii