Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pocora, „tovarasul" lui Enache, a fost eliberat

ro

27 Mar, 2010 03:20 1490 Marime text
Valentin Pocora a fost pus în libertate. Decizia le-a aparţinut judecătorilor Tribunalului Constanţa, care au respins recursul procurorilor formulat împotriva hotărârii Judecătoriei Constanţa, prin care era admisă cererea inculpatului de eliberare provizorie.

Pocora, unul dintre suspecţii fabricii ilegale de ţigări descoperite în cursul săptămânii trecute, a părăsit arestul în cursul după-amiezii de ieri, el fiind eliberat provizoriu sub control judiciar. Acuzaţiile care i se aduc sunt de „producere de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea fiscală competentă", înşelăciuni cu privire la calitatea mărfurilor şi evaziune fiscală în sensul ascunderii bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, toate în concurs de infracţiuni. De menţionat că, la început, procurorii au cerut nu numai arestarea lui Pocora, dar şi pe cea a lui Gheorghe Enache. Judecătoria însă a respins propunerile de arestare, iar Tribunalul a decis ca Enache să fie cercetat în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, iar Pocora să fie arestat. Ulterior, acesta din urmă a făcut o cerere de eliberare sub control judiciar, care a fost admisă de instanţă. Decizia de ieri a Tribunalului Constanţa, prin care Pocora a fost pus în libertate, este definitivă, iar dacă nu apar alte elemente, sau dacă suspectul nu încalcă prevederile stabilite de instanţă, atunci ancheta va continua cu ambii suspecţi în stare de libertate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Catalina 27 Mar, 2010 16:48 N`ai sa vezi asa ceva decat in Romania=))) Enache care este vinovat este liber si Pocora ...a fost inchis, tara de kkt avem ;)