Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii, ţigarete şi aparatură specială Tribunalul Constanţa îi dă voie lui Valentin Pocora să părăsească ţara

ro

04 Aug, 2012 02:36 2282 Marime text

Valentin Pocora, al cărui nume apare într-un dosar al procurorilor în care se vorbea de înşelăciune şi evaziune, poate părăsi ţara. Ieri, judecătorii Tribunalului Constanţa i-au admis bărbatului cererea de ridicare a controlului judiciar.

La data de 11 martie 2010, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au formulat propunere de arestare preventivă atât faţă de Valentin Pocora, cât şi faţă de Gheorghe Enache. Cei doi sunt bănuiţi de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea fiscală competentă, înşelăciunea cu privire la calitatea mărfurilor, dar şi de evaziune fiscală, în modalitatea ascunderii bunului ori a sursei impozabile sau taxabile. Amintim că, la data de 9 martie 2010, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa au efectuat, în baza autorizaţiei de percheziţie nr. 64 din 08.03.2010, emisă de Judecătoria Constanţa, o percheziţie în incinta fermei de animale Punct URS.

La vremea respectivă, poliţiştii au descoperit într-o construcţie din tablă 169 de cutii de carton (baloturi) cu resturi vegetale de tutun - tocat şi netocat, hârtie pentru ţigarete, 107 legături a 1.000 de bucăţi fiecare - banderole de marcaj având inscripţionat „Republica Moldova" nr. AT 4/2007 şi AT 3/2005 (acciză tutun), toate fără documente justificative de provenienţă, în scopul producerii şi comercializării de ţigarete în mod ilegal, ascunzându-se sursa impozabilă şi taxabilă în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul consolidat al statului. Cu acelaşi prilej, au fost găsite la faţa locului utilaje speciale pentru prelucrarea tutunului şi transformarea acestuia în ţigarete, conectate la reţeaua electrică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii