Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi detalii din dosarul Larei Şaban Şantaj, limuzină sustrasă, semnătură falsă şi drujbă cumpărată de o persoană inexistentă

ro

15 Sep, 2012 01:38 2654 Marime text
02_Lara_Lara_Saban_1.jpgMagistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa au amânat pentru data de 3 octombrie dosarul în care Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu sunt judecaţi pentru uciderea Larei Şaban, sora primului menţionat. Ieri, judecătorii au admis cererea de abţinere formulată de judecătorul Iulia Cezara Suciu, stabilind ca următorul termen să fie la începutul lunii viitoare. În continuare, ZIUA de Constanţa prezintă o serie de detalii surprinse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Constanţa şi consemnate în rechizitoriul prin intermediul căruia Şaban şi Davidescu au fost trimişi în judecată.

În timpul audierilor, unul dintre martori a spus organelor de anchetă că Lara Şaban i-ar fi povestit despre faptul că fratele său, Gilberto Ghiunal, şi-ar fi însuşit suma de 14.000 de euro. „Martora a mai arătat că inculpatul o ameninţa frecvent pe victimă că o va face de râs dezvăluind faptul că ea nu era căsătorită legal în Turcia şi că are o relaţie cu un bărbat căsătorit", conform rechizitoriului. Procurorii mai susţin că, în trecut, Gilberto Ghiunal Şaban i-ar fi sustras Larei un autoturism marca Porsche Cayenne, pe care apoi l-ar fi înstrăinat unei terţe persoane în baza unui contract de vânzare-cumpărare pe care fusese falsificată semnătura victimei. „Fapta a făcut obiectul dosarului de urmărire penală nr. 13777/P/2008 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, soluţionat prin neînceperea urmăririi penale fată de Şaban Gilberto Ghiunal după ce victima şi-a retras plângerea prealabilă formulată sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art.210 C.pen. împotriva fratelui ei", se mai arată în rechizitoriu. Tot în timpul audierilor, un lucrător în cadrul Jandarmeriei, fost coleg şi prieten cu Davidescu, a declarat, potrivit rechizitoriului, că la începutul lunii mai i-a spus acestuia din urmă că are nevoie de o drujbă pentru a presta unele lucrări la casa de la ţară a mamei sale.

„În acest context, inculpatul Davidescu George i-a spus că deţine o asemenea unealtă, pe care nu o folosise niciodată. În jurul datei de 18.05.2012, martorul l-a contactat pe inculpatul Davidescu George pentru a-i cere drujba, iar acesta din urmă l-a îndrumat către locuinţa bunicii sale, de pe strada Călugăreni din Constanţa, de unde martorul a ridicat o cutie ce conţinea o drujbă nefolosită, precum şi o factură. Martorul P.C.S. a pus la dispoziţia organelor de urmărire penală factura seria FIV nr. 7518510 pentru un ferăstrău electric marca Black&Decker emisă de SC Five Holding SRL - magazinul Brick la data de 03.05.2012. Potrivit duplicatului bonului fiscal aferent acestei facturi, plata preţului drujbei a fost făcută la data de 03.05.2012, ora 18:16:06", se mai arată în cercetarea procurorilor. Mai mult decât atât, procurorii susţin că factura seria FIV nr. 7518510 ar fi fost emisă pe numele Brebu C. Valentin, însă după verificarea bazei informatizate de date privind Evidenţa Populaţiei, s-a stabilit că o asemenea persoană nu figurează în înregistrări.

Ulterior, organele de politie s-au deplasat la magazinul Brick, unde au stabilit în urma verificărilor efectuate că reprezentanţii unităţii folosesc această identitate ori de câte ori cumpărătorii nu deţin cardul de client. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Constanţa au mai stabilit că „odată cu drujba, inculpatul Davidescu George a cumpărat şi uleiul necesar motorului uneltei, împrejurare de natură să conducă la concluzia că acesta avea de gând să o folosească în scurt timp". Oamenii legii au mai stabilit că, potrivit certificatului de calitate de moştenitor nr. 90/31.05.2012, minora A. A. este singura moştenitoare a mamei sale, Lara Şaban. Din acest motiv, arată procurorii, s-a dispus restituirea mai multor bunuri către Eray Ekrem Arda, nepotul şi colegul de partid al politicianului turc Hüseyin Avni Sipahi, reprezentant legal al minorei, moştenitoarea victimei. Concret, spre Turcia a plecat suma de 122.300 USD, autoturismul marca Porsche Panamera, o brăţară din plastic cu inscripţia Victoria Secret, două lănţişoare din metal galben cu câte un medalion fiecare şi a unui inel din metal alb cu pietricele albe, bani şi bunuri care aparţinuseră victimei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii