Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:09 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Matei a interzis etnobotanicele în oraş

ro

26 Nov, 2010 02:26 1303 Marime text
cap_8.jpgDupă ce în urmă cu câteva săptămâni autorităţile năvodărene susţineau că vor interzice în oraşul lor producerea şi comercializarea substanţelor etnobotanice, ieri, în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Local, aleşii năvodăreni au votat proiectul de hotărâre care face referire la acest aspect.

Navodari_magazin_spice_shop_etnobotanice.jpgProiectul prezenta faptul că odată cu adoptarea acestei hotărâri pe raza oraşului se vor interzice comercializarea, depozitarea, fabricare, distribuţia, deţinerea, transmiterea şi utilizarea stupefiantelor halucinogene. Interdicţia se aplică şi derivaţilor, compuşi sau amestecuri din una sau mai multe plante. Nerespectarea prevederilor cuprinse în proiectul de hotărâre se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 2.000 şi 2.500 de lei. De asemenea, odată cu aplicarea amnezii se vor confisca şi produsele, constatarea şi sancţionarea urmând a se face de către primar şi de împuterniciţii acestuia, de inspectori şi agenţi comunitari din cadrul Poliţiei Comunitare, dar şi de ofiţeri şi agenţi din cadrul Poliţiei Oraşului.

Decizia Consiliului Local şi demersul primarului vine ca urmare a faptului că, potrivit Legii 215/2001, autorităţile locale hotărăsc asupra problemelor de interes local.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii