Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mişcări de taină în lumea străzii Lider underground brăilean, ţepuit cu vila din Constanţa

ro

08 Sep, 2011 00:00 2398 Marime text
bancuta.jpg„Versatul" Cocoş Băncuţă s-a gândit la un moment dat să-şi încerce norocul şi în planul afacerilor, spre deosebire de fiul său, care a „reuşit" să fie dat afară din vila pe care şi-o ridicase în cartierul constănţean Coiciu

Dat afară din vila din Coiciu de soţii Aurora şi Ianuş Niţă, Tancu din Brăilă, pe numele adevărat Tani Fidis Băncuţă, a deschis un nou proces la Judecătoria Constanţa, unde contestă executarea silită a averii sale de către cei doi constănţeni care-l ţin drept datornic. Foarte interesant, deşi el a fost cel care a formulat contestaţia la executare pentru care s-a format noul dosar, Băncuţă nu s-a prezentat la proces. Iar pentru că nici creditorii nu au venit, cauza a fost suspendată, astfel că acum Băncuţă îşi cere înapoi suma avansată pentru formularea contestaţiei la executare. Solicitarea individului cunoscut drept un adevărat lider underground pe străzile din Brăila, dar şi din Constanţa mai nou, a fost înregistrată tot la Judecătoria Constanţa şi nu a primit încă termen de judecată. În paralel, tatăl său, Cocoş Băncuţă, a încercat să se afirme şi pe piaţa particularilor brăileni, dincolo de legea străzii, dar domeniul pare să nu se fi dovedit unul pentru care să aibă înclinaţie.

Nu de alta, dar din cele două afaceri puse pe picioare, una se află deja pe butuci, iar cea de-a două pare să urmeze aceeaşi cale. Revenind însă la Tancu Băncuţă, cunoscut în Brăila pentru firea violentă şi arest în Constanţa în urma scandalului cu furci, topoare şi arme de foc de acum mai bine de un an, la sfârşitul anului 2009 acesta a „reuşit" să fie dat afară dintr-o vilă situată în cartierul constănţean Coiciu, la cererea soţilor Ianuş şi Aurora Niţă. Instanţa admisese cererea de executare silită formulată de cei doi Niţă şi a dispus „evacuarea pârâtului din imobilul situat în Constanţa, zona Coiciu, careul III, lotul 11, compus din teren în suprafaţă de 500 mp şi construcţie cu destinaţia de locuinţă (S+P+1E+M), edificată pe acesta". Aşa cum am menţionat anterior, recent, temutul brăilean a contestat executarea silită demarată împotriva lui de cei doi constănţeni. Totuşi, pentru că niciuna dintre părţi nu s-a prezentat la proces, magistraţii Judecătoriei Constanţa au fost nevoiţi să suspende judecarea cauzei, conform normelor procedurale în vigoare. Dincolo de faptul că a introdus acţiuni pentru care ulterior nu a mai afişat interes, Tancu Băncuţă s-a decis să-şi ceară înapoi şi banii de proces: noua cerere a primit numărul de înregistrare 19187/212/2011/a1, fiind vorba despre o „cerere necontencioasă restituire cauţiune". Tani Fidis Băncuţă este petent, iar Ianuş şi Aurora Niţă sunt intimaţii. Până la închiderea ediţiei, nu se fixase încă termenul de judecată.

Bătrânul familiei Băncuţă

Mai „versat" decât fiul său, dar împărţind celula cu acesta în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă, celebrul Cocoş Băncuţă s-a gândit la un moment dat să-şi încerce norocul şi în planul afacerilor. Atâta doar că gândul nu s-a potrivit prea bine cu lansarea efectivă, iar Băncuţă cel bătrân figurează în prezent ca fiind acţionar al unei firme cu datorii totale pentru anul 2010 ce depăşesc suma de 15 miliarde de lei vechi. La momentul la care afacerea a fost demarată, societatea Loventa SRL Brăila ar fi trebuit să se desfăşoare activităţi privind „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate". Aşteptările erau mari, iar Băncuţă cel bătrân s-a gândit că şi-ar putea dezvolta domeniul afacerilor „la vedere" în paralel cu imperiul underground. Deschisă în 2006, societatea administrată de Cocoş Băncuţă şi Didina Băncuţă (Mărgean) s-a dovedit în scurt timp un eşec, datoriile depăşind cu mult profitul. În cele din urmă, Cocoş nu a mai putut ţine pasul cu întreprinzătorii mai abili, iar firma a fost radiată. În prezent, aceasta figurează pentru anul 2010 cu datorii de 1.511.555 de lei. Cea de a doua afacere a bătrânului Băncuţă este Băncuţă I. Cocoş Întreprindere Individuală. Înregistrată în iulie 2009, întreprinderea individuală are sediul social pe Calea Călăraşilor nr. 248 din Brăila, surse avizate susţinând că nici aceasta nu s-a dovedit profitabilă pentru bătrânul familiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii