Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii, masoni fără îngrădiri

ro

04 Jun, 2012 01:00 4038 Marime text
cap_5.jpgTeoretic, niciunul dintre judecătorii constănţeni, sau, cel puţin, dintre cei care deţin funcţii de conducere în instanţele din Constanţa, nu sunt masoni. Dar ar putea fi, fără să aibă nicio problemă la locul de muncă, dacă ar dori.

O hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii din 2007 mediatizată iniţial de site-ul Lumea Justiţiei stabileşte faptul că „judecătorilor şi procurorilor în funcţie le este permis să fie membri ai societăţilor ştiinţifice sau academice, precum şi ai oricăror persoane de drept privat, fără scop patrimonial".

 masoni_-_tribunal_palatul_justitiei.jpg

Cu alte cuvinte, CSM a arătat negru pe alb că „în raport de această prevedere legală, edictată în mod expres prin Legea nr. 303/2004, la articolul 11 (3) considerăm că apartenenţa la o organizaţie masonă nu este incompatibilă de plano cu calitatea de judecător sau procuror în funcţie". Iar aceasta, în condiţiile în care masonii sunt ţinuţi de principiul „să faci pentru un mason acelaşi lucru pe care l-ai face pentru fratele tău bun". Mai mult, se mai arată că şedinţele lojilor masonice sunt secrete, iar masonii sunt obligaţi să nu dezvăluie secretele Ordinului care s-ar rezuma la mijloacele prin care francmasonii se identifică între ei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii