Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În dizgraţiile chestorului Comandantul Poliţiei Române nu-l vrea pe Nicolae şef la Cernavodă (document)

ro

30 Aug, 2011 00:12 2963 Marime text
Cernavoda2.jpgPe Portalul instanţelor de judecată a fost înregistrat recursul inspectorului general al Poliţiei declarat împotriva hotărârii prin care judecătorii constănţeni au suspendat ordinul de demitere a comisarului-şef Nicolae

Chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, pare să nu poată trece peste „disfuncţionalităţile în activitatea profesională" manifestate de comisarul-şef Emilian Nicolae, în comanda Poliţiei Cernavodă. Mai mult, comandantul IGPR este nemulţumit de întoarcerea pe post a comandantului de poliţie constănţean. Cel puţin, asta reiese din faptul că pe Portalul instanţelor de judecată a fost înregistrat recursul inspectorului general al Poliţiei declarat împotriva hotărârii prin care judecătorii constănţeni au suspendat ordinul de demitere a lui Nicolae.

Iar lucrurile par să meargă şi mai departe, dat fiind că, alături de recursul chestorului Popa, la Curtea de Apel Constanţa s-au înregistrat şi recursurile declarate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi de Ministerul Administraţiei şi Internelor. Între timp, dosarul a şi fost înregistrat pe rolul Secţiei Contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu prim termen de judecată abia la sfârşitul lunii octombrie, la Completul C 6 al instanţei supreme. În paralel, la Constanţa se va judeca, pe data de 7 septembrie, cererea comisarului-şef Emilian Nicolae de anulare definitivă a ordinului de demitere a sa emis de comanda IGPR. Amintim că, în luna mai, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române ne-au precizat că, în urma unui control tematic desfăşurat la Poliţia Cernavodă, s-a declanşat procedura disciplinară faţă de comisarul-şef Nicolae.

Disfuncţionalităţi de neiertat

Mai exact, verificările mai-marilor din IGPR efectuate la Poliţia Cernavodă au vizat „evaluarea managementului realizat de şeful Poliţiei Oraşului Cernavodă cu privire la activitatea desfăşurată de către lucrătorii structurilor pe care le coordonează, prin prisma rezultatelor şi indicatorilor profesionali obţinuţi în primele nouă luni ale anului 2010, comparativ cu perioada similară a anului 2009". Totuşi, controlul nu a fost de bun augur pentru şeful de poliţie constănţean, reprezentanţii IGPR precizând în continuare: „cu această ocazie, au fost identificate o serie de disfuncţionalităţi în activitatea profesională a ofiţerului evaluat, motiv pentru care a fost declanşată procedura disciplinară faţă de acesta, potrivit articolului 57, litera b, respectiv articolul 59, din Legea 360/2002, privind Statutul Poliţistului". În urma cercetării disciplinare, s-a decis înlăturarea ofiţerului din postul de conducere. Totuşi, nici comisarul-şef nu s-a lăsat mai prejos, ci a dat în judecată Poliţia şi a reuşit să obţină, în primă instanţă, suspendarea ordinului de demitere. În aceste condiţii, în luna iunie 2011, comandantul Nicolae s-a întors pe post. Rămâne de văzut care va fi decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în litigiul dintre chestorul Popa şi comisarul-şef constănţean.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii