Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iar se schimbă conducerea Gărzii de Coastă ?! Comisarul-şef Adi Tobă are cele mai mari şanse să fie noul şef

ro

08 Nov, 2012 01:07 3962 Marime text
garda_-_sediu_Garda_de_coasta.jpg Începând cu data de 19 iulie, fostul şef al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, comisarul-şef de poliţie Cristian Rogojeanu, conduce instituţia

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe documentul de schimbare din funcţie a chestorului Ioan Căbulea, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor - Departamentul Ordine şi Siguranţă Publică, că la Constanţa au şi apărut primele zvonuri legate de posibile schimbări în ceea ce priveşte Garda de Coastă. Mai exact, fostul Inspectorat Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, actuala Gardă, îşi va schimba din nou conducerea. Potrivit unor voci, toţi foştii şefi ai Poliţiei de Frontieră au şanse să revină în fruntea instituţiei, însă favoritul ar fi comisarul-şef de poliţie Adi Traian Octavian Tobă, fostul inspector-şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră. În prezent, şeful Gărzii este împuternicit comisarul-şef de poliţie Cristian Rogojeanu, fost şef al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea.

garda_-_Adrian_Toba_001.jpg

Începând cu data de 15 decembrie 2011, Inspectoratele Judeţene ale Poliţiilor de Frontieră Constanţa şi Tulcea s-au desfiinţat, acestea unindu-se în ceea ce cunoaştem azi ca şi Gardă de Coastă. Relativ noua instituţie a avut mai mulţi şefi, primul fiind comisarul-şef Dumitru Făină Gagoş, fostul inspector şef al Poliţiei de Frontieră Constanţa. Gagoş l-a înlocuit în funcţie pe comisarul-şef de poliţie Adi Traian Octavian Tobă, fostul şef al IJPF Constanţa, eliberat din funcţie aproape de Ziua Poliţiei de Frontieră, 24 iulie, prin intermediul unui fax. Atunci, Tobă a primit ordinul lui Vasile Blaga, fostul şef al Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin intermediul căruia i s-a adus la cunoştinţă că este eliberat din funcţie. Revenind la conducerea Gărzii de Coastă, după Dumitru Făină Gagoş postul de director a fost preluat de comisarul-şef Dumitru Radu, fostul şef al Şcolii de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Constanţa. Dumitru Radu a condus şi Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila. Ulterior, Dumitru Radu a fost urmat la comanda Gărzii de Coastă de comisarul de poliţie Leontin Cezar, adjunctul pe linie de Marină al directorului Gărzii. Nu este de trecut cu vederea faptul că Dumitru Radu este şef al al Grupului de Nave Mangalia. Începând cu data de 19 iulie, fostul şef al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, comisarul-şef de poliţie Cristian Rogojeanu, este numit în fruntea Gărzii. Potrivit unor surse bine informate, dintre toţi cei mai sus precizaţi, cele mai mari şanse de a deveni noul şef al Gărzii de Coastă le are comisarul-şef de poliţie Adi Traian Octavian Tobă, fostul inspector-şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră. După ce a fost eliberat din funcţie, Tobă a atacat în instanţă ordinul conţinând numai ştampila Direcţiei de Resurse Umane din cadrul ministerului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • :)) 31 Jan, 2013 13:59 Era unu care in 6 luni a facut ce n-ati facut voi tot judetul in 10 ani ... si mai era unul care a luat din prima examenul de director al G.C. . :))) Penibil penibil penibil sa mergi acolo sa nu iei minim 7 ...
  • nicu mangalia 08 Nov, 2012 09:37 Asa si trebuie.Nu am nicio treaba cu Toba dar omul a facut treaba buna.Cine era Radu.Unul de la circulatie.