Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalul Trandafir si colonelul Coman au fost arestati

ro

29 May, 2009 02:09 4175 Marime text

cap_1.jpgCu adjunctul arestat, colonelul Costache este internat în spital

Sat fără câini la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea". Cu ofiţerii din conducere arestaţi la propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu şeful inspectoratului internat în spital şi cu alţi şase ofiţeri, posibil, în anchetă, ISU „Dobrogea" este zdruncinat din temelii

Cea de-a doua lovitură de graţie pentru inspectorat a venit miercuri seara şi are legătură tot cu fraudarea concursului din 2008. Gen. ing. dr. Petre Trandafir, fostul şef al ISU, dar şi col. dr. Neculai Coman, prim adjunct al inspectorului-şef, au fost reţinuţi de procurorii DNA, pentru 24 de ore. În cursul zilei de ieri, aceştia au fost prezentaţi magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile. Dezbaterile au început în jurul orei 2.45 şi au durat circa o oră şi jumătate. La final, instanţa s-a retras, pentru deliberări. În jurul orei 18.15, Înalta Curte a admis propunerea şi a dispus arestarea celor doi pentru 29 de zile. Fie pentru că se ştia nevinovat şi nu se temea de procurorii anticorupţie, fie că s-a gândit că oricum nu mai are nimic de pierdut, prim adjunctul inspectorului-şef, col. dr. Neculai Coman s-a prezentat neînsoţit de avocat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cele din urmă, procurorii i-au pus la dispoziţie, potrivit legii, un apărător din oficiu, care l-a asistat pe parcursul audierilor. De altfel, trebuie menţionat faptul că, încă din urmă cu două săptămâni, de când s-au făcut primele arestări în dosarul „ISU", suspiciunile au planat inclusiv asupra lui Coman şi Trandafir, şi multe voci s-au întrebat cum de tocmai cei doi păreau să fi scăpat de „briciul" DNA. În lumina noilor întâmplări, s-ar părea că lucrurile nu au stat tocmai aşa. Fostul şef al ISU „Dobrogea" şi actualul adjunct au fost chemaţi să dea cu subsemnatul la DNA şi au fost puşi, la rândul lor, sub învinuire.

coman_niculae.jpgActualul şef ISU, în spital

În mod suspect, în mijlocul iureşului, colonelul Viorel Costache, actualul cârmuitor al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă constănţean, s-a îmbolnăvit. Contactat telefonic, pentru a-şi exprima un punct de vedere oficial cu privire la haosul care domneşte în propria-i ogradă, colonelul a precizat că se află internat în spital, încă de la începutul acestei săptămâni, cu probleme grave de sănătate. Dată fiind situaţia alarmantă din inspectorat, pare de înţeles şi chiar justificată boala care l-a lovit pe colonelul Costache. Pe de altă parte, la rândul ei, contactată telefonic, pentru a afla cine conduce, totuşi, inspectoratul, sg. maj. Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al unităţii militare, a afirmat că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă este singurul care poate furniza un punct de vedere oficial. De menţionat că sergentul major a precizat că, la momentul la care col. Coman a fost chemat la DNA, el se afla oricum în concediu, care urma să se încheie la sfârşitul săptămânii. Locotenentul Dragoş Robu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, în legătură cu „situaţia de urgenţă" de la Constanţa: „În urma sesizărilor primite de la diverşi participanţi, despre concursul susţinut în luna august 2008, IGSU a dispus constituirea şi trimiterea unei comisii de control, de la Serviciul Control. Verificările au scos la iveală mari nereguli, astfel că Inspectoratul a declinat competenţa către Direcţia Generală Anticorupţie, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor". Locotenentul a adăugat că, la acest moment, IGSU nu a fost anunţat oficial că ar mai fi anchetate alte şase persoane din cadrul ISU „Dobrogea". Coman şi Trandafir au făcut recurs.

{mos_ri:Generalul Trandafir,colonelul Coman}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bodo 05 Jun, 2009 15:19 problema e acum ce se intampla cu cei ce au intrat cu spaga si cei care au picat din cauza spagarilor(printre care ma aflu si eu)
  • 444 31 May, 2009 14:28 SA INSIRAM , ASA ,EVAZIV NISTE NUME DE NOI ANGAJATI, PTR. O VERIFICARE MAI ATENTA A D.N.A.; ACESTE FIIND VEHICULATE DE CONSTANTENI, PARTICIPANTI SAU NU, LA ACEL CONCURS: IN PALAS:doamna VASII, domn URSOIU; LA CONSTANTA -ORAS: domn DELIU( vecin cu soferul lui COMAN); LA BRIGADA-doamna balan-sotie de vedete de televiziune-plt. maj. balan; LA MEDGIDIA -mister VLAD.....etc.
  • Anonim 30 May, 2009 16:21 Bravo DNA se face curatenie in ISU.Dobrogea.curatenie la ofiterasi care de fapt snt niste afaceristi si instituia k pe o firma personala.Ati omis o persoana Locotenent Vlad detasamentul Palas cercetati cum si`a angajat sotia k ofiter tot in 2007 si o sa aveti o surpriza.Nu avem loc la angajare de muierile(sotiile),de nepotul,nepoata,fiul,fica,finul.....La puscarie si`au batut jos de candidatii la examen.Rusine ISU.Bravo DNA.