Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Supremă a admis recursul DNA în dosarul şefului de la RADET

ro

22 Jan, 2013 22:13 2999 Marime text
rachieru_Ilie_Rachieru_028.jpgMagistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au admis recursul formulat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul penal în care Ilie Rachieru, directorul Regiei Autonome de Distribuţie a Agentului Termic Constanţa, este acuzat de fapte de corupţie, prejudiciul estimat fiind de aproape 1,3 milioane de euro. Mai exact, Curtea Supremă a hotărât casarea deciziei penale 213 din 29 iunie 2012 a Curţii de Apel Bucureşti şi trimiterea cauzei la instanţa de apel pentru continuarea judecăţii. Decizia Înaltei Curţi este definitivă.

Şeful RADET a fost trimis în judecată în vara anului 2008, rechizitoriul său fiind întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care l-au acuzat de fapte de corupţie săvârşite în calitate de şef al instituţiei mai sus precizate. Conform Portalului instanţelor de judecată, la data mai sus indicată, CAB a admis apelurile declarate de „Parchetul ÎCCJ-DNA, inculpaţii Rachieru Ilie, Gheorghiu Liviu şi partea civilă Grigorescu Petronela". „Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă, Tribunalul Bucureşti", potrivit datelor oficiale.

rachieru_Iccj.jpgAmintim că, la data de 9 noiembrie 2011, Tribunalul din capitală l-a condamnat pe Rachieru la pedeapsa de doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, la patru luni pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi la alţi doi ani pentru luare de mită în formă continuată. Tot Tribunalul Bucureşti, în acelaşi dosar, l-a condamnat pe Liviu Gheorghiu la pedeapsa de cinci luni de închisoare pentru dare de mită în formă continuată. „(...) Obligă inculpatul Rachieru Ilie la plata către partea civilă Georgescu Petronela a sumei de 10.000 euro în echivalent în lei la cursul BNR la data plăţii efective, reprezentând daune morale. Menţine măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului Rachieru Ilie şi ridică măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului Gheorghiu Liviu. (...) Confiscă de la inculpatul Rachieru Ilie suma de 1.500 de euro", potrivit minutei judecătoreşti din noiembrie 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii