Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să-i distingi în trafic Iată cum vor fi îmbrăcaţi inspectorii de la „noua Poliţie Rutieră"

ro

10 Sep, 2012 01:00 5016 Marime text
inspectori_-_isctr.jpgConform regulamentului din 16 august şi publicat în Monitorul Oficial în urmă cu puţină vreme, privind modelul şi însemnele uniformei, modul de acordare şi portul acesteia de către inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, uniforma de serviciu o pot purta doar inspectorii instituţiei. Uniforma de serviciu cu însemnele specifice poate fi purtată şi pe drumul de la domiciliu la locul de muncă, în timpul deplasărilor efectuate în interesul serviciului în diferite misiuni, la mitinguri, festivităţi, precum şi pe durata frecventării unor cursuri de perfecţionare profesională.

De menţionat că sunt interzise scoaterea din ţară a uniformei de serviciu cu însemnele specifice/echipamentului de protecţie, cu excepţia cazurilor în care există o solicitare, aprobată de conducerea ISCTR, precum şi purtarea acesteia/acestuia în locuri şi în condiţii care ar putea prejudicia prestigiul instituţiei.

Inspectorii ISCTR sunt obligaţi să întreţină uniforma de serviciu cu însemnele specifice, precum şi echipamentul de protecţie în stare corespunzătoare, să le folosească în mod îngrijit şi să respecte cu stricteţe ţinuta impusă de portul acesteia. La uniformă este permisă purtarea doar a pantofilor şi a bocancilor de culoare neagră. Uniforma de serviciu prevăzută se compune din: pantalon de iarnă/vară de culoare bleumarin-închis, cămaşă de culoare bleu, cu mânecă lungă şi mânecă scurtă, tricou polo cu mânecă scurtă de culoare bleu, curea din piele de culoarea neagră, bluzon, scurtă cu mesadă şi guler pentru toamnă-iarnă precum şi şapcă.

 inspectori_-_masini_Trafic.jpg

De asemenea, inspectorii ISCTR mai pot avea căciulă confecţionată din piele de vacă şi blană naturală, vestă de vară de culoare galben fluorescent, pelerină impermeabilă galben fluorescent, scurtă pentru iarnă, mănuşi confecţionate din piele de culoare neagră şi căptuşite şi geantă de culoare neagră destinată păstrării documentelor, confecţionată din piele. Inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier sunt obligaţi să poarte, în timpul acţiunilor de inspecţie şi control în trafic, în funcţie de anotimp, vestă de culoare galben fluorescent, pelerină impermeabilă galben fluorescent, bluzon pentru primăvară-toamnă galben fluorescent, cu mâneci detaşabile, scurtă pentru iarnă galben fluorescent şi baston reflectorizant.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii