Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culmea justiţiei constănţene A luat 22 de ani şi e liber ca pasărea cerului

ro

26 Jan, 2011 02:17 1662 Marime text
Suspectat de comiterea unui omor deosebit de grav, de viol şi tâlhărie, dar eliberat din penitenciar, Viorel Carapcea, tânărul judecat pentru oribila crimă din Palazu Mare, a fost găsit vinovat de acuzaţiile aduse şi condamnat la 22 de ani. La acest moment, suspectul se află în libertate, din pedeapsă fiindu-i dedusă perioada petrecută în stare de arest preventiv, de un an şi două săptămâni.

Carapcea a ieşit de după gratii pe 18 noiembrie anul trecut, după ce Curtea de Apel Constanţa a respins recursul procurorilor împotriva înlocuirii arestului cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Infracţiunile pentru care a fost condamnat Carapcea sunt de omor deosebit de grav, viol şi tâlhărie. La rândul său, Mugur Pleşca, judecat alături de Carapcea, a luat 19 ani de închisoare, el aflându-se încă în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă, în stare de arest preventiv. De menţionat, în ceea ce-l priveşte pe Pleşca, faptul că avocatul său a solicitat schimbarea încadrării juridice a faptei de viol comis de două persoane, ce i se imputa de către procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, în infracţiunea de profanare de morminte. Solicitarea i-a fost respinsă de instanţă, iar Pleşca a luat 19 ani, fiind condamnat, la fel ca Viorel Carapcea, pentru omor deosebit de grav, comis pentru ascunderea unei alte infracţiuni, viol săvârşit de două persoane şi tâlhărie. Cei doi au fost obligaţi la plata a câte 3.300 de lei fiecare, reprezentând cheltuieli de judecată. Sentinţa Tribunalului poate fi atacată în apel, la Curtea de Apel Constanţa. În actul de acuzare a lui Carapcea şi Pleşca procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal au arătat că fapta ar fi fost comisă în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 2009, iar victimă celor doi le-a căzut Maria Aanei. Anchetatorii au stabilit că indivizii au intrat pe fereastră în casa femeii, care locuia singură de când i-a murit soţul cu cinci ani înainte. Au dat buzna în camera în care dormea Maria Aanei, au bătut-o, au violat-o şi, pentru că femeia i-a recunoscut şi i-a ameninţat că îi va da pe mâna poliţiei, s-au hotărât s-o omoare. Este de menţionat că, potrivit anchetatorilor, Mugur Pleşca a lovit-o pe victimă cu un cuţit până când s-a rupt lama pumnalului. În acest timp, spun procurorii, Carapcea o lovea în cap cu o stinghie de pat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 26 Jan, 2011 17:25 asta e mafia din justotoa constanteana a lui deliorga si teodor nita si epure si gil si rapotan si mafia di parchet justitie- elibereaza criminali cum nita teodor si judector epure l au eliberat pe blenis criminalul unei familii intregi fetita amalia ucisa ingroptat de vie-dar va veni blestemul si pe copii vostri -ei tin inlibertate clanul bairam care vinde droguri arme minore de 12 ani la bariera caraiman real lazu si bordel pe str olteniei 5 intrare parchet dga sri dna stiu dar tac iau spaga si ei e mafie mare -niat dat afara de 2 oei din magistratura avocat al mafiei zeci masini lux si vile-din salariu la stat? la fel ceilalti - e al quida aici bin laden