Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consult la medicul absent Sarafu, Tomescu şi Aita - „Suntem nevinovaţi!"

ro

26 Mar, 2011 02:47 3394 Marime text
La aproape trei ani de când a fost trimis pe rolul instanţei, dosarul în care cunoscuţii Stila Sarafu, Petrică Tomescu, zis Frumuşelul, şi Doru Aita sunt judecaţi sub acuzaţia că l-ar fi cotonogit pe răposatul Usein Sali, zis Usi, se apropie de un prim verdict. După ce martorii au spus că au fost puşi de Usi să mintă la poliţie în defavoarea celor trei acuzaţi şi după ce actele trimise la dosar de cadrele medicale au atestat faptul că medicul care l-a consultat pe Sali nu se afla la muncă în ziua respectivă, în faţa magistraţilor Judecătoriei Constanţa, Tomescu, Sarafu şi Aita s-au declarat, pe rând, nevinovaţi. În acest context, avocatul celor trei acuzaţi a solicitat achitarea indivizilor suspectaţi de apartenenţă la lumea underground constănţeană, pe motiv că fapta - în speţă, bătaia încasată de Sali - a fost săvârşită de altcineva şi pusă apoi în cârca lor.

Proces cu scântei la Judecătoria Constanţa. Magistraţii au rămas în pronunţare asupra dosarului în care Petrică Tomescu, Doru Aita şi Stila Sarafu au fost judecaţi pentru vătămare corporală gravă, comisă, spun procurorii, asupra răposatului Usein Sali, în vara anului 2006. Potrivit actului de inculpare, pe 6 august 2006, cei trei l-ar fi agresat pe Sali în localul Cafe-Bar aparţinând lui Aita. A doua zi, Usein s-a prezentat la Poliţie, unde a formulat plângere împotriva celor trei. Conform actelor medicale pe care victima le-a adus în susţinerea plângerii sale, acesta a avut nevoie de o perioadă de 55 de zile de îngrijiri medicale, iar după reexaminare, numărul zilelor de îngrijiri medicale a crescut la 70. După circa doi ani de la bătaia reclamată, dosarul cauzei a fost trimis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa. Instanţă unde cauza a „zăcut" timp de aproape trei ani. Zilele trecute, cauza s-a judecat pe fond, iar magistraţii au rămas în pronunţare asupra solicitărilor formulate de Petrică Tomescu, Doru Aita şi Stila Sarafu de a fi declaraţi nevinovaţi, pe motiv că fapta nu a fost săvârşită de ei.

Medicul nu era de serviciu când a consultat pacientul

Iar aceasta, în condiţiile în care, potrivit unei adrese transmise de reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, medicul Erdin Borgazi, cel care l-ar fi consultat pe Usein Sali, nu ar fi fost de serviciu în ziua în care se presupune că l-ar fi tratat pe acesta şi i-ar fi pus mâna în ghips. Totodată, nu este de trecut cu vederea că singurul martor din cei propuşi de acuzare care a confirmat varianta cotonogirii lui Sali de către cei trei a fost Miţu Vasea, cunoscut drept apropiat al acestuia. De partea cealaltă, toţi ceilalţi martori propuşi prin rechizitoriu au precizat că ar fi fost abordaţi de Sali care le-ar fi propus să declare în favoarea lui. În contextul în care actul medical semnat de Borgazi a fost emis într-o zi în care acesta nu fusese la muncă, deci a căzut ca probă, apărarea a solicitat schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care sunt judecaţi Tomescu, Aita şi Sarafu din vătămare corporală gravă în vătămare corporală.

Aita acuza înscenări

De asemenea, apărarea a solicitat apoi achitarea celor trei, în temeiul articolului 10 litera c) din Codul de procedură penală, potrivit căruia inculpaţii pot beneficia de achitare dacă fapta pentru care sunt judecaţi nu a fost săvârşită de ei. De menţionat că, la momentul la care a fost audiat de instanţă (cu ceva timp înainte de a deceda), Usein Sali a povestit ca s-a dus împreună cu Mihăiţă Vasea, zis Miţu, în localul lui Doru Aita, Cafe-Bar-ul din zona Casa de Cultură, pentru că acesta îi chemase la o întrevedere. Victima a spus că, la un moment dat, în bar ar fi intrat circa 15 indivizi înarmaţi cu săbii, cuţite şi bâte şi ar fi năvălit peste ei. În timp ce Miţu Vasea a reuşit să se facă nevăzut printr-un fel de culoar format printre agresori, Sali a rămas în spate şi a încasat-o bine înainte de a scăpa şi el din mâinile atacatorilor. La polul opus, Sarafu, Tomescu şi Aita au negat de la bun început acuzaţiile aduse. Astfel, la momentul audierii în instanţă Stila Sarafu a spus că întregul proces este o tentativă de a-l face să-şi schimbe declaraţiile în dosarul în care fraţii Vasea, alături de Usein Sali, Victor Şerban şi alţi indivizi sunt acuzaţi de omor calificat. Tomescu a spus şi el că nu ştie care sunt motivele pentru care este acuzat, dat fiind că abia la Parchet a aflat ce i se impută, în timp ce Aita a precizat că este o înscenare, cauzată de nemulţumirea lui Sali izvorâtă din faptul că Aita nu a reuşit să „medieze" o împăcare între el şi Bogdan Acatrinei, în urma bătăii pe care Acatrinei a încasat-o de la Usein în Clubul Wihite Horses.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii