Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conflict instituţional? „Războiul rece" Mazăre-Igaş

ro

21 Nov, 2011 01:00 1821 Marime text
cap_4.jpgPremiera „războiului rece" purtat de Primăria Constanţa cu MAI-ul a avut loc pe data de 12 mai 2011

Două dosare mari şi late are ministrul Internelor, Traian Igaş, la Constanţa. Culmea, ambele procese i-au fost intentate de primarul Constanţei. După cum arătam în ediţia anterioară, ultimul proces deschis de instituţia cârmuită de Radu Mazăre şefului Ministerului Administraţiei şi Internelor a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanţa pe data de 16 noiembrie, urmând ca prima înfăţişare să se desfăşoare pe data de 8 decembrie. În paralel, la aceeaşi instanţă şi la aceeaşi secţie se judecă, încă din luna iunie, prima acţiune deschisă de Mazăre lui Igaş.

Premiera „războiului rece" purtat de Primăria Constanţa cu MAI-ul a avut loc pe data de 12 mai 2011, când pe rolul Secţiei Contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 539/36/2011. În procesul din mai Municipiul Constanţa prin primar şi Primarul Municipiului Constanţa au dat în judecată Ministerul Administraţiei şi Internelor şi pe ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş. Reclamanţii le-au cerut judecătorilor constănţeni să anuleze un act administrativ emis de cei de la Interne. Deşi a fost înregistrat iniţial în luna mai, prima înfăţişare a fost fixată abia pentru luna iunie. După amânări succesive, pe 5 septembrie instanţa de judecată a amânat pronunţarea verdictului pentru data de 12 septembrie. Ulterior, verdictul a fost amânat cu încă o săptămână şi apoi cu alte două zile. Când, după săptămâni de „suspans", soluţia a fost pronunţată de judecătorii constănţeni, aceasta a dezamăgit pe toată lumea.

Verdictul care i-a dezamăgit pe toţi

Nu de alta, dar în loc de a i se da dreptate uneia sau alteia dintre părţi, după atâta timp de gândire, instanţa a ajuns la concluzia că nu s-a lămurit deloc în legătură cu „pretenţiile" ridicate de primăria lui Mazăre faţă de ministerul lui Igaş, argumentele aduse de reprezentanţii celor două părţi nefiind suficient documentate. Astfel că judecătorii au decis repunerea cauzei pe rol „pentru completarea materialului probator". Iar de când s-a decis continuarea judecării dosarului, procesul s-a tot amânat pe motiv că părţile aveau nevoie să ia cunoştinţă de actele depuse la dosar. În aceste condiţii, următoarea înfăţişare va avea loc pe data de 28 noiembrie, la completul C6 Fond. Numai că, până să apuce să se termine procesul iniţial, primăria lui Mazăre i-a mai făcut un „pocinog" ministerului lui Igaş, iar pe 16 noiembrie a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanţa un nou litigiu între cele două instituţii, prin reprezentanţii lor. Noul proces va începe pe data de 8 decembrie, la ora 9.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii