Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandantul IPJ Constanţa, comisarul-şef Dumitru Catană „Vreau să feresc poliţia de scandaluri"

ro

23 Aug, 2010 00:14 4296 Marime text
cap_9.jpgComisarul-şef Dumitru Catană, proaspătul comandant al Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, va fi instalat în funcţie, cel mai probabil, marţi. Acesta spune că nu se cunoaşte cu preşedintele României, Traian Băsescu, însă precizează că l-a văzut de câteva ori în timpul studiilor.

Deşi spune că s-a ferit să fie în atenţia mass-media, comisarul-şef Dumitru Catană, fost şef în Oficiul pentru Protecţia Martorilor din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), susţine că ştie toate dedesubturile IPJ Constanţa. Şi asta pentru că a desfăşurat nenumărate activităţi la malul mării. Cel botezat de noii colegi „Cattani", de la numele Corado Cattani din serialul italian La Piovra, ne-a mai declarat că ar vrea să ferească Poliţia Constanţa de scandaluri asemănătoare celui din 2009, când 39 de subofiţeri din Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa au fost „săltaţi" de mascaţi şi duşi pentru audieri la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Constanţa.

Cunoscut de apropiaţi drept un jucător de temut la tenisul de picior, comisarul-şef Dumitru Catană susţine că vine în fruntea IPJ Constanţa cu gânduri mari. „Pentru mine, Constanţa este un judeţ drag. Chiar vreau să fac ceva pentru locuitorii lui. (...) Chiar dacă n-am apărut prin ziare ori pe la televizor, vreau să spun că am fost mereu la Constanţa", a precizat comisarul-şef Catană. În acest context, noul comandant al IPJ Constanţa spune că îşi doreşte, pe cât posibil, evitarea unui nou scandal de genul celui din iunie 2009, când 39 de lucrători ai Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa (acuzaţii fiind de fapte de corupţie) s-au trezit cu mascaţii în case, care i-au dus la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Constanţa pentru audieri. „Ştiu că nu-i voi putea controla pe toţi", ne-a mai spus, resemnat, Catană, gândindu-se la poliţiştii care au mai au prostul obicei de a primi diverse atenţii. Întrebat care sunt două dintre calităţile ce-l recomandă pentru şefia Poliţiei Judeţene Constanţa a răspuns: studiile şi experienţa. După cum precizam şi în ediţia trecută, Dumitru Catană are 53 de ani şi s-a născut în Moldova. În anul 1980 a absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân", actuala Academie Navală „Mircea cel Bătrân", şi a fost şef-mecanic de flotă. Apoi a ocupat funcţia de inspector-şef adjunct în cadrul Inspectoratului pentru Navigaţia Civilă şi şi-a descoperit vocaţia de poliţist. „Cea mai grea funcţie pe care am avut-o a fost cea de şef al Diviziei de Securitate din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă", ne-a mai împărtăşit din experienţa sa comandantul IPJ.

Niciodată faţă-n faţă cu Băsescu

Din dorinţa de a infirma zvonurile conform cărora s-ar cunoaşte cu preşedintele României, Train Băsescu, Catană declară că nu l-a văzut pe şeful statului decât de „câteva" ori, de-a lungul studiilor, însă niciodată nu au stat „face to face" (n.r. faţă în faţă). Din declaraţiile comisarului-şef Catană mai reiese că nu-i displace noul apelativ găsit de colegii săi, respectiv „Cattani". „Îmi este indiferent cum îmi spun. Eu am un nume şi sunt mândru de el. Nu l-am pătat", a conchis şeful IPJ Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cris 05 Sep, 2010 22:20 Poate ca d-nul Inspector sef va avea in vedere si Politia Neptun cu neregulile care se petrec in interiorul acestei institutii si nu numai,sub comanda sefului d-nul Negrila,cum respecta acesta programul sau de lucru si orele de audienta.
  • Grigore zis Gazanul-CERNAVODA 23 Aug, 2010 15:16 FRUMOCS VORBESTE NEA CATANA CA VREA SA FEREASCA POLITIA DE SCANDALURI...EL NU STIE CE SE AFLA IN SPATELE SEFILOR DE POLITIE DIN JUDETUL CONSTANTA..NU IL CUNOASTE PE EMIL NICOLAE SEF PROXENETILOR SI INTERLOPILOR DIN CERNAVODA PUS COMANDANT DE POLITIE CARE VINE ZILNIC SA NE CEARA EURO,FEMEI,MOTORINA,ETC NE-AM SATURAT FRATILOR !!!!!..DE NICOLAE EMILIAN out.
  • MARCOS 23 Aug, 2010 10:19 CUM POTI SPUNE ASA CEVA CAND MATALE AI TRECUT DIN VIATA CIVILA IN POLITIE LA O VARSTA CAND NU SE MAI POATE INTRA IN ACTIVITATE (LA 45 DE ANI)..CE TREABA ARE MARINARIA CU POLITIA..DE FAPT CEI CARE AU RELATII,PILE,ETC POT REZOLVA.ASA A REZOLVAT SI NICOLAE EMILIAN PROBLEMA CU SOTIA SA CARE A INTRAT IN POLITIE LA 50 DE ANI..ASTA E MAFIA IN ROMANIA !
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 23 Aug, 2010 10:01 Cum poate noul comisar sef ,DUMITRU CATANA sa fereasca POLITIA de SCANDALURI ,cat timp la POLITIA de FRONTIERA HARSOVA este SEF ,BOSTAN MARIUS CEZAR ,un fost camatar, traficant de droguri si proxenet , nascut , crescut in acest ORAS unde este foarte CUNOSCUT ???