Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preot nou pentru capela Penitenciarului din Tulcea

ro

02 Nov, 2021 12:28 2753 Marime text

 
Capela Penitenciarului din Tulcea are un nou preot slujitor din această toamnă, în persoana preotului Nicolae Catană, care a câștigat postul prin concurs.

Anunțul a fost făcut de PS Visarion, Episcopul Tulcii, duminică, în cadrul Sfintei Liturghii pe care a oficiat-o în parohia Alba, județul Tulcea, acolo unde preotul Catană a slujit în ultimii ani. Cu acest prilej, ierarhul de la Tulcea a instalat un nou preot în parohia „Sfânta Parascheva” din satul Alba, Protoieria Niculițel. Preotul Marian Zaharia îl înlocuiește pe preotul Nicolae Catană, sub coordonarea căruia, în urmă cu patru ani a fost ridicată biserica din localitate.

La sfârșitul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii am instalat un nou preot păstor, pe părintele Zaharia Marian, un preot vrednic, care va continua activitatea frumoasă a părintelui Nicolae Catană, cel care a plecat la Penitenciarul Tulcea, pentru a-i sluji pe creștinii de acolo”, a transmis PS. Visarion, Episcopul Tulcii.

Preotul Nicolae Catană a ținut să-i transmită preotului Marian Zaharia câteva cuvinte la instalarea în noua funcție:
În această zi de mare sărbătoare și istorică pentru parohia Alba, îl felicităm pe noul paroh, căruia îi dorim pastorație îndelungată, binecuvântare și sănătate.”

Sursă foto: Episcopia Tulcii
 
Despre Ionuţ Druche
S-a născut pe 16 decembrie 1982 în Constanța. Este absolvent al Şcolii Generale nr. 9 „Ion Creangă“ din localitate, al Grupului Şcolar Industrial Construcţii de Maşini din Constanţa şi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa, promoţia 2005. A lucrat în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, ocupând postul de director al Editurii Arhiepiscopiei Tomisului şi pe cel de redactor-şef al revistei „Tomisul Ortodox“, publicaţie de cultură şi spiritualitate a Arhiepiscopiei Tomisului.
 Actualmente este bibliotecar în cadrul Bibliotecii județene „I.N. Roman” din Constanța.
 Preocupat de istoria contemporană a vieţii bisericeşti din Dobrogea, Ionuţ Druche a organizat din 2010 şi până în prezent mai multe comemorări şi simpozioane. De asemenea, este autor şi coautor a mai multor cărţi şi articole.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii