Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiujdea cere cinci miliarde "S-au speriat de sângele care sărea din mine"

ro

11 Nov, 2010 00:00 3785 Marime text
"Probabil s-au plictisit de cât m-au lovit sau s-au speriat efectiv de sângele care sărea din mine", a povestit Mirel Chiujdea, victima scandalului cu săbii şi furci din luna iulie, despre agresorii săi, membrii clanului Băncuţă. Declaraţii şocante, reacţii necontrolate în boxa arestaţilor şi sume fabuloase cerute cu titlul de daune. Astfel poate fi caracterizat, în câteva cuvinte, debutul în instanţă al dosarului născut în urma scandalului cu săbii, furci, topoare şi pistoale de vara trecută, scandal care i-a trimis pe membrii clanului "Băncuţă" în spatele gratiilor, pentru tentativă de omor calificat, iar pe Mirel Chiujdea, apropiat al cunoscutului Stila Sarafu, pe patul de spital.

Trimis în instanţă de la jumătatea lunii septembrie, dosarul în care Cocoş, Tani Fidis şi Vasile Băncuţă, împreună cu Gheorghe Mărăraş, sunt judecaţi pentru tentativă de omor calificat, ameninţare, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice a debutat abia ieri la Tribunalul Constanţa. Judecătorii le-au citit suspecţilor actul de inculpare, le-au pus în vedere acuzaţiile ce li se aduc şi au luat act de faptul că "Băncuţele" s-au prevalat de dreptul la tăcere. Singur, Gheorghe Mărăraş a precizat că recunoaşte şi regretă faptele comise, însă el nu este judecat şi pentru tentativă de omor. La rândul său, Dumitru Mirel Chiujdea, individul pe care suspecţii sunt acuzaţi că l-au snopit în bătaie la scandalul din luna iulie 2009, a dat declaraţii în faţa judecătorilor. Acesta a precizat că se constituie parte civilă în proces, solicitând suma de cinci miliarde de lei vechi cu titlul de daune morale şi 200 de milioane de lei vechi daune materiale.

Râsete în boxă

Totodată, acesta a precizat că mai are de efectuate intervenţii chirurgicale pentru a-şi reveni complet de pe urma rănilor suferite. Întrebat de avocatul lui Cocoş Băncuţă dacă şi cum a fost lovit de acesta, Mirel Chiujdea a replicat: "Ştie el foarte bine dacă m-a lovit!". "Da, m-a lovit", a continuat Chiujdea, explicând că "m-a lovit în zona capului cu toporul, dar eu m-am apărat cu mâinile". La auzul acestor precizări, Cocoş Băncuţă, aflat în boxa arestaţilor şi flancat de mascaţii Grupei de Intervenţie a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă, a izbucnit în râs. "Asta este doar una dintre loviturile pe care mi le amintesc", a continuat victima, adăugând că "eu eram căzut jos, iar inculpatul Cocoş era în picioare, în dreapta mea. Toţi erau în picioare, eu eram singurul căzut la pământ". Întrebat de avocatul lui Cocoş Băncuţă de ce există contradicţii între declaraţiile sale şi de ce a precizat la un moment dat că nu a fost lovit de clientul său, Chiujdea a replicat: "Nu mi-aduc aminte să fi declarat vreodată că Băncuţă Cocoş nu m-a lovit".

"Să vedem cine-i Chiujdea!"

Totodată, Chiujdea a mai spus că "el (nr, Cocoş Băncuţă) a venit spre mine cu pistolul în mână şi am avut un dialog, eu i-am explicat că nu este bine ce vor să facă". Întrebat ulterior care a fost motivul pentru care agresiunea a încetat în cele din urmă, Mirel Chiujdea a răspuns că nu poate spune cu certitudine. "Probabil s-au plictisit de cât m-au lovit sau s-au speriat efectiv de sângele care sărea din mine. S-au auzit şi sirenele poliţiei la un moment dat. Mie-mi sărea sângele din tot corpul, poate s-au speriat de ce ceea ce se putea întâmpla. Ţin minte că a zis cineva «Haideţi băi, gata!» şi au început să fugă". Foarte interesant, după discutarea menţinerii arestării preventive în cazul celor patru suspecţi, Cocoş Băncuţă a solicitat cazierul lui Chiujdea: "Vreau să ştiu şi eu cazierul victimei, să vedem cine este Mirel Chiujdea, că are şi el dosare penale pe rol. Are cu şantaj, cu violenţe... Să vedem cazierul, să vedem cine este victima", a mai cerut Băncuţă, înainte ca judecătorul să-i explice că, în acest dosar, nu Chiujdea este cel judecat. Următoarea înfăţişare în proces va avea loc pe data de 22 decembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii