Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Catană face economii la IPJ Constanţa

ro

11 Sep, 2010 00:00 2518 Marime text
8_catana_-_dumitru_catana_05.jpgConducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) urmează să supună validării propunerile inspectoratelor cu privire la reorganizarea poliţiei. Comisarul-şef Dumitru Catană, comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, ne-a declarat faptul că personalul nu va fi afectat de reorganizare, deoarece au fost identificate soluţii viabile. 

Noul inspector şef al IPJ Constanţa, comisarul-şef Dumitru Catană, a participat zilele trecute la o conferinţă naţională, eveniment în cadrul căruia s-a discutat reorganizarea Poliţiei Române. De-a lungul şedinţei, fiecare comandant de inspectorat a propus soluţii în vederea modernizării Poliţiei, astfel încât lucrătorii să fie afectaţi cât mai puţin. În urma propunerilor formulate de către comisarul-şef Catană, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa va economisi, anual, suma aproximativă de 600 milioane lei vechi. Încă de la venirea sa în fruntea inspectoratului, Catană preciza că se impune mărirea numărului de poliţişti în stradă, iar, pe cale de consecinţă, reducerea celor din birouri. În ceea ce priveşte înfiinţarea Serviciului Transporturi Portuare, comisarul-şef Dumitru Catană a susţinut că i-au fost solicitaţi 15 lucrători şi că, dacă ar mai fi aşteptat, noua structură ar fi beneficiat de reorganizarea Poliţiei de Frontieră. După cum a susţinut şi comisarul-şef de poliţie Lucian Muntean, adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, pe lângă Serviciul Transporturi Portuare, la Constanţa s-a creat şi Serviciul de Crimă Organizată Port Constanţa. „Cele două structuri, împreună cu cea a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, vor putea gestiona într-o măsură mai bună infracţionalitatea la nivelul judeţului. Serviciul de Crimă Organizată va ţine de Direcţia de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Nu vom crea un plus de poliţişti în judeţ, chiar dacă ne-am dori să avem mai mulţi poliţişti în Constanţa. (...) Serviciul de Crimă Organizată Port Constanţa va avea 100 de membri şi va funcţiona în câteva săptămâni“, a mai arătat Lucian Muntean. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că toată reorganizarea se va face în interiorul judeţului, prin preluarea unor funcţii de la Poliţia de Frontieră precum şi de la IPJ Constanţa.

Poliţiştii n-au voie să facă grevă 

În ceea ce priveşte dorinţa poliţiştilor de a bloca sistemul, comisarul-şef Dumitru Catană crede că oamenii legii nu vor recurge la grevă, pentru că, din punct de vedere legal, nu au voie, pe motiv că ar încălca legile în vigoare. Cu toate acestea, membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Federaţiei Sindicatelor - Biroul Teritorial Constanţa vor participa zilele acestea la o întâlnire pentru a stabili cu exactitate zilele în care vor face grevă generală, ca urmare a reducerilor salariale. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Raducanu 11 Sep, 2010 10:23 De unde sa mai economiseasca cand politia nu are benzina pt masini? Habar n-are pe ce lume este...