Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cam mulţi...sau prea mulţi Procurorii DNA şi cei trei inculpaţi ai Serviciului de Investigare a Fraudelor

ro

06 Jan, 2013 22:35 3112 Marime text
fraude.jpgServiciul de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a mai „dat" un „client" Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv. Este vorba despre agentul şef de poliţie Dan Frumuşelu, în sarcina căruia procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut infracţiunile de luare de mită şi şantaj. Frumuşelu a fost arestat odată cu Emil Gheordunescu, administrator al SC „Agigea Expres SRL Agigea. Acesta este şi consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Agigea, şi este acuzat de complicitate la luare de mită şi şantaj.

Cu şase luni înainte, Curtea de Apel Constanţa a decis arestarea preventivă a lui Adrian Ionuţ Priboianu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa - Serviciul de Investigare a Fraudelor. Acesta este acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă. La scurt timp, Priboianu şi Adrian Năstase, tot ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor, au fost trimişi în judecată pentru corupţie. Năstase este bănuit de complicitate la două infracţiuni de trafic de influenţă. Recent, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Ionuţ Adrian Priboianu la pedeapsa de 3,10 luni de închisoare, cu executare, iar Adrian Năstase a luat 2,6 luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Priboianu, Năstase şi procurorii DNA au atacat cu recurs decizia Curţii de Apel Constanţa, urmând ca dosarul să fie tranşat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Dan Frumuşelu şi Emil Gheordunescu au primit, la data de 23 decembrie, de la Tribunalul Constanţa, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. În cazul în care procurorii DNA nu vor cere prelungirea măsurii arestării preventive, porţile Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv s-ar putea deschide pentru Frumuşelu şi Gheordunescu la data de 20 ianuarie, odată cu expirarea mandatului.

Oficial

Direcţia Naţională Anticorupţie arată că, la data de 20 decembrie 2012, Frumuşelu şi Gheordunescu ar fi exercitat presiuni asupra unui denunţător, solicitându-i acestuia să achite suma de 30.000 euro în contul unui prejudiciu invocat de Gheordunescu, în calitate parte vătămată. „În caz contrar, agentul de poliţie a amenințat că va administra probe în aşa fel încât denunţătorul să fie trimis în judecată, cu consecința condamnării sale la închisoare cu executarea pedepsei. Totodată, agentul de poliţie Frumuşelu Dan i-a prezentat denunţătorului şi alternativa favorabilă acestuia, respectiv împrejurarea că, dacă va achita suma de 30.000 euro, va desfășura şi orienta cercetările penale astfel încât soluţia ce se va impune va fi una de condamnare la pedeapsa închisorii cu suspendarea condiţionată a executării sau, mai mult chiar, de scoatere de sub urmărirea penală. (...) La data de 22 decembrie 2012, inculpatul Gheordunescu Emil a primit de la denunţător suma totală de 45.000 euro, din care 30.000 euro pentru sine şi 15.000 euro pentru agentul de poliţie Frumuşelu Dan, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante", conform DNA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii