Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basescu „Brandul Romaniei il reprezinta acum Mailat" (galerie foto)

ro

21 Jul, 2009 02:42 2138 Marime text
cap_4.jpgPreşedintele Traian Băsescu s-a aflat, pentru câteva ore, în staţiunea Neptun, în mijlocul reprezentanţilor turismului litoral, la invitaţia ministrului Turismului, Elena Udrea. Ministrul Turismului ne-a declarat că preşedintele a venit să discute cu hotelierii pentru „a da un semnal pozitiv faţă de importanţa ce se dă în prezent turismului". Totodată, Elena Udrea a subliniat faptul că îşi va petrece o parte a concediului în sudul litoralului.

Preşedintele Băsescu a subliniat, în mijlocul reprezentanţilor asociaţiilor din turism din Mamaia şi până la Vama Veche, că România, înainte de a se gândi la o strategie de promovare „pe zone", trebuie să se facă cunoscută, din nou, în străinătate, ca un „brand": „Este vital ca România să reintre în conştiinţa ţărilor care erau atrase, înainte de 1989, de ţara noastră, fie că e vorba despre sârbi, fie despre nordici. Brand-ul României îl reprezintă acum Mailat şi criminalitatea ridicată cu care este asociată ţara. Singurul care îşi menţine fiabilitatea este Dracula...", a arătat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai declarat că, din acest moment şi până în luna decembrie, prioritare, în ceea ce îl priveşte, sunt agricultura şi turismul, acesta din urmă incluzând toate tipurile de gen, de la cel litoral la cel balnear.

Băsescu a arătat şi care sunt, după părerea sa, problemele turismului la ora actuală: „S-a spus că de vină pentru starea turismului este infrastructura. Nu este total adevărat, sunt destinaţii turistice tradiţionale, precum Grecia continentală, care abia de curând au trecut la reabilitarea infrastructurii. Turismul românesc îşi va reveni şi va face din România o destinaţie turistică în momentul în care se va realiza balanţa dintre calitatea serviciilor şi preţul acestora. Şi eu îmi fac vacanţele în ţară, fie că e vorba de Bucovina sau de litoral. Un turist care merge în Mediterană şi constată că serviciile şi preţurile sunt comparabile cu cele din ţară, acela nu îşi mai face vacanţa în România. Iar un turist pierdut pentru noi rămâne un bun pierdut, cu greu îl mai convingi să se reîntoarcă", a subliniat Traian Băsescu.

dsc_7972.jpg„Marea provocare este să ţineţi TUI-ul pe litoral"

Un alt capitol „drag" preşedintelui, educaţia, care „nu produce ceea ce trebuie": „Mă îngrijorează calificarea pe care diverse „srl"-uri, autorizate de către Ministerul Muncii, o dau cu uşurinţă ospătarilor, macaragiilor, liftierilor... La noi se ştie că se poate aranja să îţi iei o diplomă de ospătar fără să treci pe la cursuri. Baza de lucru este extrem de slabă. Există 3,2 miliarde de euro destinaţi calificării acestor oameni, dar normele Guvernului şi ministerelor sunt prea slabe şi generează întotdeauna o proastă calificare".

Preşedintele a salutat şi reîntoarcerea TUI-ului pe litoralul românesc, dar le-a spus hotelierilor că „marea provocare nu e să aduceţi TUI-ul aici, ci să reuşiţi să îl şi ţineţi. Fără 20 - 30.000 de turişti străini pe litoral vom continua să vorbim despre turismul de week-end".

Băsescu a arătat că, în ceea ce priveşte construcţiile din staţiunile turistice, acestea au loc într-un ritm haotic, sub oblăduirea primarilor şi consiliilor locale, interesate să aducă bani la buget: „Primarii şi consilierii sunt extrem de interesaţi să apară construcţii, pentru că au nevoie de bani la buget. Se exagerează însă. Am văzut astfel de situaţii şi la Eforie Nord, dar şi aici, la Neptun. S-au construit blocuri ce au terasele chiar deasupra trecătorilor, deasupra trotuarelor", a conchis Băsescu, care a ţinut să îşi prezinte întreg sprijinul pentru viitoarea lege a turismului şi pentru profesioniştii din turism, ce trebuie consultaţi în vederea adoptării acestei legi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Yogo 21 Jul, 2009 18:06 S*x cand au facut ? inainte de reuniune ? dupa ? s-au inainte si dupa ???