Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bancuta, Tancu', Eminescu si Pardalian, saltati de mascati dupa ce au speriat Constanta (video)

ro

22 Jul, 2010 20:48 10732 Marime text
cap_2.jpg„Afaceristul" brăilean Cocoş Băncuţă, de 54 de ani, fiii acestuia, Tani-Fidis Cocoş, de 34 de ani, zis şi Tancu', Vasile Băncuţă, de 23 de ani, zis şi Eminescu, precum şi Gheorghe Mărăraş, fost Bănică, recunoscut sub apelativul „Pardalian, au fost arestaţi pentru o perioadă 29 de zile. Aceştia au „reuşit performanţa" de a băga spaima în câteva zeci de persoane din municipiul Constanţa şi de a pune pe jar autorităţile, după ce în seara zilei de duminică au provocat un scandal monstru pe strada Prelungirea Tulcei din cartierul Tomis Nord. Bărbaţii au avut asupra lor un adevărat arsenal: săbii, cuţite, o coasă, o furcă şi alte corpuri dure, după cum susţin şi oamenii legii. Cel mai şifonat din altercaţie a ieşit Mirel Dumitru Chiujdea, care este cunoscut drept apropiat al lui Stila Sarafu.

Bancuta_-_conferinta_2.jpgDe altfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa dispuseseră, miercuri seara, reţinerea pentru 24 de ore faţă de cele patru persoane mai sus precizate. Primele trei sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, iar ultima doar pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Conform materialului probatoriu, în seara zilei de duminică, în jurul orei 20.00, după o înţelegerea prealabilă, împreună cu alţi participanţi încă neidentificaţi, Cocoş Băncuţă, Tancu', Eminescu şi Pardalian au coborât din mai multe autovehicule înarmaţi cu diferite arme albe, respectiv sabie, cuţit, coasă, furcă, lopată, topor, sapă, precum şi cu un pistol cu bile. Oamenii legii au reuşit să identifice două maşini pe care agresorii le-au utilizat, respectiv un Nissan Pathfinder, cu numărul de înmatriculare CT 55 DID, aflat în proprietatea lui Cocoş Băncuţă, şi o dubiţă albă cu numere de Franţa. Ajunşi în zona braseriei Tulcica, de pe strada Tulcei, Cocoş Băncuţă şi fiii săi au fugărit cinci persoane, pe strada Prelungirea Tulcei, pentru a le agresa în scop de răzbunare. Bătăuşii au reuşit să-i prindă din urmă ce cei cinci, însă doar unul a încasat o bătaie soră cu moartea. Mirel Dumitru Chiujdea a fost lovit cu sabia, cuţitul, coasa, furca şi alte corpuri dure, provocându-i leziuni extrem de grave, vindecabile în circa 100 de zile de îngrijiri medicale. În timp ce bărbaţii familiei Băncuţă îl altoiau pe Chiujdea, „Pardalian", rudă cu ceilalţi trei inculpaţi, a pătruns înarmat cu o sabie în magazinul alimentar al SC Zorina International SRL, din aceeaşi zonă, urmărindu-i pe George Arnăutu şi Stelian Bârzu, care au văzut toate scenele de bătaie. Ajuns în interiorul societăţii comerciale, Gheorghe Mărăraş l-a ameninţat cu sabia chiar şi pe proprietarul magazinului, Dumitru Călin, pe care l-a dat afară din unitate. Totul a fost filmat de camerele video amplasate în interiorul magazinului alimentar, dar şi de câţiva martori. Cei 4 inculpaţi au fost depistaţi cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române într-un autoturism oprit în trafic la ieşirea din municipiul Bucureşti şi predaţi organelor judiciare din Constanţa.

Sămânţa de scandal: 40.000 de euro

bancuta.jpgDumitru Chiujdea a fost transportat de urgenţă la spital, unde a şi fost operat în zona membrelor superioare, urmând ca azi să fie supus unor noi proceduri medicale. Acesta le-a spus poliţiştilor că, în urmă cu doi ani, el şi prietenul său Alexandru Dănuţ Slesarev l-au împrumutat cu 40.000 de euro pe Tancu', însă fiul lui Băncuţă a returnat doar parţial banii. Duminică, Chiujdea şi Slesarev s-au deplasat la casa lui Tani-Fidis Cocoş, iar acolo l-au găsit doar pe fratele acestuia, Vasile Băncuţă, cu care Slesarev a avut un schimb de replici şi căruia i-a dat două palme. La scurt timp, Tani-Fidis Cocoş i-a contactat telefonic pe cei care i-au pălmuit fratele, ameninţându-i că se va răzbuna pentru această dezonoare. „Voi face eveniment (...) Vă mierlesc pentru că aţi dat în fratele meu", le-a mai transmis Tancu' celor doi. După sesizare, în urma cercetării la faţa locului, în zona în care fuseseră agresaţi partea vătămată şi cei trei prieteni ai săi, organele de poliţie au găsit o lopată, o coasă cu coada ruptă, o furcă şi un tub de cartuş, iar în locul agresării s-au descoperit urme cu aspect de sânge. Mai mult decât atât, în urma percheziţiilor domiciliare, în apropierea gardului suspectului Cocoş Băncuţă, în exterior, au fost găsite mai multe arme albe de genul celor indicate de martori că ar fi fost utilizate de agresori, respectiv o sabie, o armă albă cu coadă de lemn şi două tăişuri în semilună, şase furci şi o săpăligă.

Oamenii legii, într-o confuzie totală

Gheorghe Mărăraş a încercat să scape de vinovăţie prin intermediul unor scuze banele. Spre exemplu, acesta a declarat că se afla întâmplător în zona braseriei Tulcica şi că, de fapt, sabia cu care a ameninţat mai multe persoane, conform înregistrărilor, ar aparţine celor doi martori urmăriţi. Nici Cocoş Băncuţă nu s-a lăsat mai prejos, spunându-le poliţiştilor că a fost confundat de persoanele vătămate sau de martorii oculari. Capul familiei Băncuţă a mai invocat că este cardiac şi că suferă de fibrilaţie, motiv pentru care nu putea participa la agresiune, deşi din fişele medicale depuse la dosar rezultă că este fumător activ. Din momentul în care i s-a explicat că a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva sa, Cocoş Băncuţă a devenit necooperant şi a refuzat să mai răspundă la întrebările procurorului.

Băncuţă, un prosper om de afaceri cu datorii la bugetul local

Interesant este faptul că Băncuţă Cocoş conduce, alături de fiul său, Tani-Fidis Băncuţă, societatea comercială Loventa SRL. În luna mai a anului 2005, Băncuţă a pornit afacerea în Constanţa şi nu oriunde, ci în cartierul Compozitorilor, unde, de altfel, are domiciliul şi Cristian Marian Gheorghiu, zisCristel. Zis şi făcut! Din 2005, Băncuţă desfăşoară afaceri şi la malul mării, însă aerosolii n-au prea ajutat la mărirea capitalului, motiv pentru care Băncuţă a radiat firma de pe litoral, urmând ca Loventa SRL să renască din propria cenuşă la Brăila, în 2006. Conform Monitorului Oficial 4745/2009, în luna august 2009, Cocoş Băncuţă a hotărât completarea obiectului secundar de activitate al societăţii SC Loventa SRL Brăila cu: 6810 - Cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, 6831 - agenţii imobiliare, 6832 - administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract. Altfel spus, Cocoş Băncuţă a dat-o pe afaceri imobiliare fix când piaţa era în cădere liberă. Deşi figura ca având datorii la bugetul local Constanţa, societatea patronată de familia Băncuţă a reuşit să achite un credit de 200.000 de euro. Cu toate acestea, şefii de la SC Loventa trebuie să înapoieze, până în luna februarie 2013, suma de 800.000 de lei, contractată tot prin formă de credit de la Banca Transilvania.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii