Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bahaian, descatusat de judecatori

ro

07 May, 2010 02:31 1638 Marime text
cap_7.jpgAflat în arest preventiv, sub suspiciunea că ar fi ordonat uciderea a cel puţin patru persoane, dar lăsat fără cătuşe în boxă, Sergiu Bahaian dă vina pentru acuzaţiile aduse pe „largheţea semantică a limbii române".

Totodată, sub eticheta auto-clamată de „al doilea Gregorian Bivolaru", individul se plânge că, din cauza comunicatelor DIICOT, nu îl mai caută nici fiica, nici sora şi nici mama lui, neprimind nicio vizită în arest de la începutul anului. Nu în ultimul rând, acesta s-a declarat „frustrat" de faptul că „nişte criminali" (n.r. Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş) au mai multă credibilitate decât el. La rândul lui, Adrian Grigoraş a replicat dur şi a declarat că un copil de 17 ani, câţi avea el la data comiterii crimelor, nu se ducea să omoare la întâmplare oameni, „coincidenţă, tocmai săgeţile lui Bahaian". Schimbul de acuzaţii a avut loc, ieri, la Curtea de Apel Constanţa, unde Bahaian şi Grigoraş au împărţit aceeaşi boxă de arestaţi, la susţinerea recursurilor pe care le-au formulat împotriva prelungirii arestului în cazul lor. Lăsaţi fără cătuşe la mâini, la cererea judecătorului Maria Uzună, preşedintele completului de judecată, în ciuda pericolului sporit pe care îl reprezintă şi a acuzaţiilor deosebit de grave ce li se aduc, Grigoraş şi Bahaian au putut să-şi spună ofurile pe larg. Primul a fost Bahaian, care, în ultimul cuvânt, a ţinut un discurs de toată frumuseţea, în care nu a pierdut nicio ocazie să se victimizeze. „Referitor la acuzaţia de instigare la omor ce mi se aduce, precizez că toate indiciile se bazează pe largheţea semantică a limbii române. Absolut orice cuvânt pe care l-aş fi rostit este în mod discreţionar folosit în scopul de a mă incrimina", a spus Sergiu Bahaian. În toiul discursului însă a fost întrerupt de preşedintele completului de judecată, magistratul Maria Uzună, care a remarcat că suspectul avea cătuşele la mâini şi a solicitat ca acestea să le fie scoase celor doi arestaţi.

Al doilea Gregorian Bivolaru

Continuând tânguiala, Bahaian a afirmat că a ajuns să nu mai fie căutat de propria lui fiică, de soră şi de mamă, neprimind nicio vizită în arest, de la începutul anului. „Pe prima pagină a tuturor ziarelor apare fotografia mea, nu a celor doi criminali, de parcă, dacă n-aş fi fost eu, ei n-ar fi omorât. Sunt al doilea Gregorian Bivolaru, le-am spălat minţile", s-a plâns Bahaian. Nu în ultimul rând, acesta le-a cerut judecătorilor să-l pună în libertate pentru a reuşi să strângă bani să-şi plătească un avocat, pentru că este o cauză complexă şi trebuie să-şi facă apărarea. „N-am omorât pe nimeni niciodată, dar sunt frustrat că acest criminal are mai multă credibilitate decât mine", a conchis Sergiu Bahaian. În replică, Adrian Grigoraş a reacţionat destul de dur: „Ca să contrazic ce zice Bahaian, nu cred că un copil de 17 ani, câţi aveam eu atunci, se trezeşte dimineaţa şi i se năzăreşte să omoare oameni care, coincidenţă, sunt tocmai săgeţile lui Bahaian". Totodată, Grigoraş a mai adăugat că a recunoscut faptele săvârşite şi a cooperat cu organele de anchetă. Totodată, acesta a precizat că nu se consideră pericol public. În ciuda acestor argumente, Curtea de Apel a respins recursurile celor doi, aşa că aceştia vor rămâne în arest.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii