Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sergiu Bahaian, „încălţat“ de Tribunalul Constanţa cu 16 ani de închisoare

ro

13 Mar, 2015 00:00 2952 Marime text
Sergiu Bahaian, cunoscutul regizor bucureştean, condamnat la peste 20 de ani de detenţie, pentru că ar fi comandat uciderea mai multor cetăţeni din Constanţa, a primit, ieri, o nouă pedeapsă.
 
Trimis în judecată de procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul teritorial Constanţa, Bahaian a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat şi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit surselor noastre, sentinţa a fost dată de judecătoarea Iulia Cezara Suciu.
 
În aceeaşi cauză, Dan Negureanu a luat trei ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, doi ani pentru înşelăciune (parte civilă Roman Gheorghe), un an tot pentru înşelăciune (parte civilă AF Roman), trei pentru înşelăciune (parte civilă SC Nelcom Impex SRL), patru ani de închisoare pentru înşelăciune (parte civilă SC Coremans Zootehnica SRL Arad). În final, Tribunalul i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare, la care a adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa principală de şapte ani închisoare.
 
Gheorghe Teleagă a luat patru ani de închisoare pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, trei pentru înşelăciune (parte civilă Roman Gheorghe), alţi doi ani pentru înşelăciune (parte civilă AF Roman), trei ani pentru înşelăciune (parte civilă SC Nelcom Impex SRL). Gheorghe Teleagă a mai luat patru ani de închisoare pentru infracţiunea de înşelăciune (parte civilă SC Coremans Zootehnica SRL Arad). În final, Tribunalul i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, urmând ca acesta să execute în final pedeapsa principală de opt ani de închisoare. Tot în acest dosar, Tiberiu Pop a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare şi Gheorghe Gruia, la şapte ani de închisoare. Nicolae Mîrşu a luat doi ani de închisoare pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, tot doi ani pentru înşelăciune (persoana vătămată SC Multiinvest SRL), alţi doi ani pentru înşelăciune (parte civilă SC Macofil S.A). După contopire, judecătorii au dispus ca Mîrşu să execute în final pedeapsa principală de trei ani şi patru luni de închisoare. Gheorghe Tirean a luat 14 ani de închisoare, iar Ion Bojin a fost condamnat la zece ani de detenţie.

Sechestru pe seifuri  

Inculpaţii au fost obligaţi să achite sute de mii de lei cu titlul de daune, context în care Tribunalul Constanţa a dispus instituirea sechestrului asigurător prin indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile, conturi bancare şi cutii de valori aparţinând lui Bahaian, Negureanu, Teleagă, Gruia, Pop, Mîrşu şi Tirean, până la concurenţa sumelor acordate cu titlu de despăgubiri materiale şi a cheltuielilor judiciare, bunuri care vor fi identificate şi evaluate de către organele de executare. Decizia de ieri a Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform unor surse, cei mai sus precizaţi, în perioada 2005 - 2007, ar fi cumpărat diverse bunuri (maşini, bărci, scule electrice) cu file de cec fără acoperire. În cauză, cei luaţi în colimator ar fi creat un prejudiciu de circa 2 milioane de lei.

„Cernat Lucian, aruncat în Dunăre“

Revenind la dosarul crimelor de la Constanţa, procurorii DIICOT au reţinut şi faptul că, „instigaţi fiind de către inculpatul Bahaian Sergiu, inculpaţii Şlepac Valentin şi Mîrşu Nicolae l-au ucis pe numitul Cernat Lucian, victima fiind obligată să ingereze alcool, ajungând în imposibilitatea de a se apăra, condiţii în care a fost aruncată în Dunăre, de pe podul rutier ce traversează braţul Dunărea Veche“.
 
Citeşte şi
 
Şlepac, închis pe viaţă. Bahaian, 26 de ani de detenţie

 
Arme letale şi maşini off-road
Firma unui fost şef din Miliţie construieşte poligon particular

 
Condamnat la Constanţa la 26 de ani de închisoare
Regizorul Sergiu Bahaian, menţinut în arest de Tribunalul Ialomiţa

 
Decese suspecte în cazul Băhăian - Regizorul morţii
Misterioasa moarte a lui Grigoraş, martorul cheie al unor crime odioase

 
Faţă de Şlepac, judecătorii au încetat procesul penal
Bahaian, condamnat în dosarul asasinatelor din Constanţa, s-a mai ales cu 20 de ani de temniţă

 
Cazul oamenilor îngropaţi de vii
Sergiu Băhăian, condamnat definitiv la 26 de ani de închisoare

 
Aruncat în Dunăre
Încă 25 de ani de temniţă pentru Sergiu Băhăian, condamnat şi în dosarul asasinatelor din Constanţa

 
Ion Bojin dorește modificarea pedepsei
Ultimul martor care a asistat la crimele comandate de Băhăian, va afla dacă i se modifică pedeapsa

 
Ar fi comandat uciderea mai multor cetăţeni
Sergiu Bahaian, condamnat azi de Tribunalul Constanţa la 16 ani de închisoare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii