Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestări preventive la Constanţa în cazul ţepei de 11 milioane de euro

ro

17 Dec, 2010 00:00 3302 Marime text
mascati_-_mascati.jpgTrei dintre suspecţii chemaţi marţi la audieri de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa în dosarul fraudelor pe Internet au primit mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Soluţia a fost pronunţată de Tribunalul Constanţa, care a admis propunerea de arestare formulată pe numele lor de procurorii DIICOT Constanţa. La momentul solicitării arestării preventive a celor trei tineri, anchetatorii au susţinut ca aceştia reprezintă un real pericol pentru societate, lăsarea lor în libertate putând afecta bunul mers al anchetei

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Serviciul Teritorial Bucureşti, cu sprijinul echipelor speciale ale Jandarmeriei, au efectuat, zilele trecute, 42 de descinderi la adresele mai multe indivizi în mai multe judeţe din ţară, printre care şi în Constanţa. Cele 32 de persoane identificate de procurori ar face parte dintr-o grupare specializată în atacuri informatice prin tehnologia Voice over IP - telefonie prin Internet condusă de Cristian Ciuvaş şi de Cătălin Zlate, zis Roşcatu. Acesta din urmă, alături de alţi indivizi, a fost condamnat, în luna noiembrie, de Judecătoria Tribunalului Constanţa pentru infracţiuni privind comerţul electronic. Revenind la soluţia pronunţată de Tribunalul Constanţa, care poate fi atacă cu recurs, putem spune că acesta îi vizează pe Ştefan Clocean, Sebastian Glogloth dar şi pe Marian Răzvan Scurtulescu, aceştia fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Constanţa.

1.500.000 de apeluri

Potrivit oamenilor legii, grupul "infracţional organizat, iniţiat şi coordonat de Cătălin Zlate şi Cristian Ciuvaş, care aveau ca principală activitate infracţională accesarea fără drept a numeroase sisteme informatice configurate în vederea folosirii tehnologiei VoIP (Voice over IP - telefonie prin internet)". Mai mult decât atât, la momentul prezentării cazului, reprezentanţii Poliţiei Române au spus că pentru a-şi mări beneficiile materiale, cei doi "au recrutat iniţial persoane apropiate pentru a desfăşura acest tip de activitate infracţională". "Aceştia, la rândul lor, pe parcursul anului 2010 au recrutat alte 30 de persoane de cetăţenie română pe care le-au instruit în vederea obţinerii de date ale unor conturi VoIP şi a efectuării de apeluri frauduloase. Practic, în perioada februarie - decembrie 2010, cei aproximativ 40 de membri ai grupării, prin intermediul societăţii deschise de cei doi lideri, au efectuat aproximativ 1.500.000 de apeluri ce totalizează 11.000.000 de minute de convorbiri frauduloase, creând, astfel, un prejudiciu estimat la peste 11.000.000 de euro", au conchis poliţiştii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii