Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alte 13 persoane urmărite penal Parchetul General al României a luat în colimator Constanţa din cauza referendumului

ro

23 Nov, 2012 00:00 2364 Marime text
03_referendum_-_sectie_vot.jpg13 persoane sunt acuzate de introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau de falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie par că au luat la ţintă judeţul Constanţa, în dosarul referendumului naţional organizat pentru demiterea preşedintelui României. Astfel, după ce în urmă cu două zile s-a anunţat începerea urmăririi penale faţă de cinci femei, foste membre ale biroului electoral din Secţia de votare nr. 360, din Ovidiu, ieri, Parchetul General al României a „promovat" alţi 13 constănţeni. Aceştia au fost membri ai secţiei de votare 488 şi 489 din localitatea Lumina şi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau de falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale.

La data de 20 noiembrie, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Veronica Popescu (educatoare), Manuela Raluca Libu Cojocaru (vânzătoare la o alimentară), Maria Petre, Elena Popa şi Mariana Puşcaşu. Femeile au fost membre ale biroului electoral al Secţiei de votare nr. 360, din Ovidiu, şi sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau de falsificare prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale. Prin rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că învinuitele, „cu ocazia desfăşurării referendumului naţional din data de 29 iunie, au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral", conform Parchetului General. Ieri, în continuarea cercetărilor, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au informat derularea unor cercetări faţă de membrii a două secţii de votare de pe raza judeţului Constanţa.

Concret, oamenii legii vorbesc în cercetarea lor despre Lenuţa Lăcrămioara Simion (deţinătoare PFA ), Georgiana Andronic, Mioara Miuţu, Răzvan Alexandru Covaliuc, Daniela Ghibăldan, Andrei Alexandru Grădişteanu şi Violeta Stănimir (membri ai secţiei de votare nr. 488 din localitatea Lumina), precum şi despre Elena Iordan, Gheorghe Grădişteanu, Adelina Gabriela Tache (studentă), membri ai secţiei de votare nr. 489 din localitatea Lumina. Cele 13 persoane mai sus precizate sunt acuzate de introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau de falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale. „Prin rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: cu ocazia desfăşurării referendumului naţional din data de 29.07.2012, învinuiţii au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral", au conchis procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii