Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alcool + stupefiante= moarte Ce se întâmplă când un afacerist omoară un taximetrist

ro

02 Dec, 2010 00:00 2704 Marime text
Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa au deschis un dosar penal pe numele lui Ion Popa, de 56 de ani, pe care îl cercetează pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, precum şi conducerea unui automobil pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi a stupefiantelor. Individul ajuns în colimatorul poliţiştilor a provocat în urmă cu două seri un grav accident rutier, eveniment în urma căruia un taximetrist a decedat. Bărbatul, care potrivit Registrului Comerţului apare în şapte firme, a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Aseară, magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis propunerea procurorilor.

Numele lui Ion Popa apare, conform datelor puse la dispoziţie de RECOM, în următoarele societăţi comerciale: Helios Medical & Dental SRL, Varium Parafarmaceutice SRL, MSL Logistic Services SRL, Flora Med SRL, VP Inedit Club SRL, Rodion Ava SRL, Montero SA. Patru dintre cele şapte firme, respectiv Helios Medical & Dental SRL, Varium Parafarmaceutice SRL, MSL Logistic Services şi Montero SA, au sediul în Bucureşti, restul activând în Constanţa. În SC Helios Medical & Dental SRL figurează ca asociaţi: Valentin Popa, Emil Gherga, Radu Gheorghe Gherga, Marcela Dorobanţu, Matei Baratco, Newarch Investments LTD Cipru şi Ion Popa. SC Rodion Ava SRL are sediul pe strada Pescarilor din localitatea Ovidiu, iar în luna ianuarie a acestui an Ion Popa a cesionat 95 % din părţile sociale către Andrei Popa, fiul acestuia.

Filmul accidentului

Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa spun că, în seara zilei de 30 noiembrie, în jurul orei 16.30, Ion Popa a condus un automobil marca BMW, model X3, cu numerele de înmatriculare CT 30 PIR, dinspre Constanţa către Ovidiu, iar în momentul în care a ajuns aproape de sensul giratoriu a pierdut controlul volanului. Într-o fracţiune de secundă, bolidul bărbatului a pătruns pe contrasens lovind în plin un taxiu marca Chevrolet, model Kalos, CT 30 GIM, condus din sens opus de Viorel Toma, de 31 de ani. În urma impactului, BMW-ul a fost proiectat într-un Seat condus de Adrian Bedreangă, de 30 de ani şi într-un Renalut Simbol condus de Gheorghe Ştioboranu, de 26 de ani. Deplasaţi la faţa locului, medicii constănţeni nu au mai putut face nimic pentru taximetristul Viorel Toma, care a decedat la faţa locului. Până la finalizarea cercetărilor de la faţa locului, traficul rutier pe drumul Constanţa - Ovidiu s-a desfăşurat cu dificultate. Rutieriştii l-au testat cu aparatul Drager pe Ion Popa şi au stabilit că individul a băut înainte de apleca la drum, rezultatul testului fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. La câteva ore de la producerea tragediei, oamenii legii au spus că Popa a consumat şi substanţe stupefiante. Popa a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru omor din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui automobil pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi a stupefiantelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dadaca 19 Dec, 2010 17:33 popa asta e un nenorocit la propriu un fost securist care a calcat pe cadavre pentru bani nu mai are nici un prieten ia sapat pe toti la angajati le taia din salarii ii exploata multe umbla cu masina tot timpul beat numai timpul a facut pana la acest accident pacat de sofer daca era singur nu ii parea la nimeni rau nul lasati in libertate legea sa fie corecta