Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia teapa a lui Mazare pentru Petrica

ro

25 Nov, 2009 01:20 2344 Marime text
balcan_cornel.jpgPetrică Munteanu a luat iar plasă de la primarul Constanţei, în dosarul în care Munteanu este judecat pentru fapte de corupţie. Pentru a treia oară consecutiv, Munteanu a aşteptat degeaba apariţia salvatorului său, Radu Mazăre, chemat ca martor în apărare.

Potrivit unuia dintre avocaţii lui Munteanu, edilul a fost prins, „în mod intempestiv, vizavi de chestiunea alegerilor". Cu alte cuvinte, ieri, pentru a treia oară, Mazăre i-a dat cu tifla lui Munteanu, lăsându-l să se descurce singur în procesul în care şi-a luat angajamentul să-l susţină, în momentul în care a fost de acord să vină ca martor. Însă, surprizele continuă să curgă în proces. Cei care, totuşi, s-au prezentat ieri la instanţă, tot ca martori ai apărării, sunt Felix Stroe, fostul viceprimar, şi Cornel Balcan, fostul şef al Biroului Poliţiei Rutiere Constanţa.

Episodul „Adormirea"

Cel care a depus primul mărturie şi s-a jurat cu mâna pe cruce că va spune adevărul a fost Cornel Balcan, fostul poliţist muştruluit de superiori pentru episodul „intersecţia adormirea", denumit aşa după ce preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost găsit în intersecţia de la Capitol, dormind ca un bebeluş la volanul maşinii sale. La momentul respectiv, Constantinescu a negat acuzaţiile potrivit cărora s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului şi a declarat că i s-a făcut rău din cauza spondilozei. Cu toate acestea, poliţiştii prezenţi la faţa locului, dar şi superiorii lor, au fost sancţionaţi, după ce au fost cercetaţi pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, dat fiind că nu i-au pus fiola lui Constantinescu. Nemulţumit de sancţiune, Balcan a dat în judecată Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a câştigat procesul, recâştigându-şi funcţia, la o lună după ce s-a pensionat. Ieri, Cornel Balcan, în calitate de martor al apărării, a precizat că a făcut parte din Comisia Circulaţie, din Primăria Constanţa, în anul 2002, fiind şeful Biroului Poliţiei Rutiere. „Ţin minte că au fost mai multe probleme legate de SC BCD Intermed SRL (n.r., societatea al cărei administrator i-a denunţat pe angajaţii primăriei pentru luare de mită) şi, în cele din urmă, i s-a retras avizul, pentru că în zona adiacentă societăţii au avut loc multe accidente de circulaţie uşoare", a spus martorul.

Plecat cu încuviinţarea lui Munteanu

Mai mult, acesta a explicat că accidentele aveau loc din cauza maşinilor de aprovizionare ale firmei, dar şi din cauza autoturismelor clienţilor BCD. „Societatea nu a respectat normele care i s-au impus când îi fusese dat avizul", a spus Balcan, în felul acesta demontând acuzaţiile care-l vizau pe Petrică Munteanu, potrivit cărora acesta ar fi instalat abuziv mai mulţi stâlpi metalici, fără a exista o dispoziţie în acest sens, pentru a îngrădi activitatea BCD Intermed. La sfârşitul declaraţiei, Balcan a primit încuviinţarea de la Petrică Munteanu să părăsească sala de şedinţă. „Tu poţi să mergi, eu trebuie să stau, că sunt acuzat, dar tu poţi să pleci dacă ai declarat", i-a zis şeful din Primărie martorului. La rândul său, şi Felix Stroe a declarat că, în calitatea sa de viceprimar, pe care o deţinea în 2002, a primit mai multe persoane în audienţă, care se plângeau de faptul că în zona adiacentă BCD Intermed au loc foarte des accidente uşoare, din cauza circulaţiei îngreunate. Întrebaţi fiind de instanţă despre martorul Radu Mazăre, care ar fi trebuit să se prezinte, ieri, la Tribunal, avocaţii apărării s-au scuzat, spunând că „a fost o chestie intempestivă în ceea ce-l priveşte pe primar, vizavi de chestiunea alegerilor". Ulterior, judecătorii au decis că, dacă edilul nu va veni nici la termenul din 7 decembrie, atunci se va renunţa la acest martor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii