Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul care a tăiat coarda alpinistului utilitar, liber la Constanţa „Pericol concret pentru ordinea publică", doar în ochii procurorilor Parchetului Înaltei Curţi

ro

31 Oct, 2011 01:00 2387 Marime text
cap_7.jpg „În fapt, s-a reţinut că la data de 22.10.2011, Costel Stoian, pe fondul unor neînţelegeri cu alpiniştii utilitari ce efectuau lucrări de reabilitare termică la apartamentul unui vecin de-al său, a tăiat coarda de siguranţă cu care era prinsă partea vătămată I.G., fapt ce a condus la prăbuşirea acesteia de la înălţime (...)"

Costel S., individul care ar fi tăiat, în mod intenţionat, pe data de 22 octombrie 2011, coarda unui alpinist utilitar, acesta prăbuşindu-se de la etajul trei, se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului General al Poliţiei Române, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus arestarea constănţeanului pentru o perioadă de 29 de zile. Procurorii constănţeni nu au luat nicio măsură restrictivă în privinţa individului, motiv pentru care dosarul a fost preluat de Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Foarte interesant: propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică a fost admisă în baza articolului 149 indice 1 alineatul 10 Codul de procedură penală, coroborat cu articolul 148 litera „f" din acelaşi Cod.

Articolul 148 face referire la condiţiile şi cazurile în care se dispune arestarea inculpatului, iar litera „f" prevede că „inculpatul a săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de patru ani şi există probe că lăsarea sa în libertate reprezintă un pericol concret pentru ordine publică". Altfel spus, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie spun că individul care a tăiat, aparent intenţionat, frânghia de susţine a unui alpinist utilitar ar fi pericol public. Iniţial dosarul s-a aflat în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, însă, prin rezoluţia din data de 24 octombrie 2011, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au propus preluarea cauzei. „În această cauză se efectuează cercetări faţă de Stoian Costel sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de tentativă de omor. Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 4 indice 1din Codul de procedură penală a dispus preluarea cauzei în vederea efectuării urmăririi penale şi soluţionării acesteia de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică", conform informărilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Muncitorul a suferit numeroase traumatisme

„În fapt, s-a reţinut că la data de 22.10.2011, Costel Stoian, pe fondul unor neînţelegeri cu alpiniştii utilitari ce efectuau lucrări de reabilitare termică la apartamentul unui vecin de-al său, a tăiat coarda de siguranţă cu care era prinsă partea vătămată I.G., fapt ce a condus la prăbuşirea acesteia de la înălţime. În urma impactului cu solul, partea vătămată a suferit numeroase traumatisme. Considerentele care au stat la baza preluării prin dispoziţia Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au vizat mediatizarea cauzei şi necesitatea soluţionării cu celeritate a acesteia", conform sursei mai sus precizate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ELENA 31 Oct, 2011 08:44 ma intreb de ce PROCURORUL GENERAL,nu a fost asa de categoric si in cazul uciderii fiului meu din dosar1238/P/2006.in urma primirii audierii din 25 septembrie 2006,MI S-A PROMIS RELUAREA CAZULUI DE PROCURATURA GENERALA.LUCRU CARE NU S-A FACUT. ACUM SE MERGE PE ALTE PRINCIPII,MAI ALES CA IN CAZUL DIN DOSARUL 1238/P/2006 ERA VORBA DE MOARTEA UNUI TANAR.