Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zanganit de catuse in loc de sunetul clopotelului

ro

15 Sep, 2009 03:02 1720 Marime text

cecilia_noua.jpg14 septembrie 2009. Prima zi de şcoală din anul şcolar 2009 - 2010. Cei mai mulţi dintre elevi şi-au petrecut primele ore din an la şcoală, la liceu, făcând cunoştinţă cu noii colegi sau noii profesori, împărţind flori în dreapta şi-n stânga. Cu toate acestea, pentru un anumit licean, ziua de astăzi, în care ar fi trebuit să se afle cu colegii lui, făcând acelaşi lucru ca în anii precedenţi, împărţind flori şi aruncând „ocheade" fetelor, nu a semănat cu niciuna de până acum.

Nu de alta, dar tânărul în discuţie, de altfel elev la un liceu de renume din oraş, este judecat în stare de arest pentru violarea unei fete de 14 ani, la un majorat. Dincolo de fapta în sine de care este acuzat tânărul, este de menţionat că mai mulţi colegi de clasă ai săi au fost prezenţi, ieri, la Tribunalul Constanţa, în semn de solidaritate cu colegul lor. Care mai de care, cu freze mai ciudate, mai „emo" sau mai de club, tinere machiate mai ceva ca în discotecă şi cu ţinute care mai de care mai colorate. Deh, nu-i bai, aşa-i „tineretul", probabil. Una peste alta, este demn de laudă gestul lor de a veni la instanţă, să-şi susţină prietenul şi colegul. Cu toate acestea, nu mă pot abţine să mă gândesc la ce trebuie să fi simţit liceanul din boxa arestaţilor, când şi-a văzut colegii de clasă pe băncile sălii de judecată, când i-a văzut zâmbindu-i şi arătându-i sprijinul lor. Când şi-a adus aminte că la fel de „apretat şi scrobit" era şi el în prima zi de şcoală, când le ducea flori profesoarelor. Când şi-a adus aminte de viaţa lui normală, de viaţa lui de dinainte de a fi trimis în judecată. Când i-a văzut plecând împreună, ieşind pe uşa sălii de judecată, iar el fiind scos de escorta de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă, formată din doi gardieni şi, poate, şi mascaţi. Cu cătuşele la mâini, în loc de brăţările „trendy" din piele, pe care le purtase înainte. Înapoindu-se la penitenciar, în celulă, în loc de liceu, în sălile de curs, în banca unde şi-a lăsat rucsacul. Eu, una, nu ştiu dacă acest băiat este vinovat sau nu. Procurorii spun că ar fi violat o fată de 14 ani. Apărarea spune că nici vorbă de viol, fata ar fi vrut şi l-ar fi provocat în sensul acesta. În orice caz, însă, sunt convinsă că este groaznic pentru cineva de vârsta lui, de 17-18 ani, să fie într-o astfel de situaţie, victimă, în primul rând, a vremurilor şi a societăţii în care trăim. Să audă, în loc de tradiţionalul clopoţel de început de an, zăngănitul cheilor de la arest şi al cătuşelor. Să fie descătuşat şi, apoi, încătuşat la loc de faţă cu colegii şi prietenii săi. Groaznic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MISHA 15 Sep, 2009 11:42 S-a intors lumea pe dos. Duduie, cred ca ai innebunit de tot!!!Poate ca daca era fata ta cea violata erai mai intreaga la minte. Dumneata ai scris:'este groaznic pentru cineva de vârsta lui, de 17-18 ani, să fie într-o astfel de situaţie, victimă, în primul rând, a vremurilor şi a societăţii în care trăim'. Pentru tine VIOLATORUL E VICTIMA???nu fata VIOLATA??? Du-te la psiholog, nu mai sta!!!!!