Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Speriat ca il lasa baronii, Geoana recunoaste „Am gresit!"

ro

26 Jan, 2010 03:08 1192 Marime text
claudia_candet_1.jpgLa două luni după ce a pierdut şansa de a ocupa cel mai bun scaun în stat, Mircea Geoană recunoaşte ispăşit că a făcut cea mai mare greşeală când, în seara dinaintea confruntării cu Traian Băsescu l-a vizitat pe S.O.V. Bineînţeles că recunoaşterea gestului total nepotrivit s-a întâmplat la manifestarea din 24 ianuarie, de la Iaşi.

Chiar dacă pentru unii recunoaşterea gestului necontrolat al şefului social-democraţilor pare unul de apreciat, pentru cei care intuiesc tactica de lucru al liderului Geoană, lucrurile nu sunt deloc simple. Iar gestul său nu poate fi catalogat decât ca o încercare de a-i face să înţeleagă pe cei din jur că de fapt cu toţii greşim şi că mai are nevoie de încă o şansă pentru a conduce mai bine partidul. În fond, înghesuit din cel puţin alte trei părţi, Geoană se vede nevoit să-şi recunoască acum toate greşelile trecutului său în fruntea PSD-ului. Inclusiv să încerce, atât cât mai poate, să-şi apropie o parte din baronii locali, care până deunăzi, îi erau de-a dreapta. Acordându-le puteri maxime preşedinţilor de filiale din teritoriu, Geoană vrea să găsească, prin votul acestora colacul de salvare mult-căutat.

El îşi doreşte un congres cât mai repede cu putinţă, pentru a nu da timp taberei adverse să se organizeze. El vrea să evite organizarea alegerilor din filiale înainte de congres, lucru care i-ar afecta şansele. Împreună cu o gaşcă spartă a unor preşedinţii de filiale PSD, cu care s-a retras în urmă cu câteva zile la Poiana Braşov, Mircea Geoană a convenit să susţină la CEx-ul de astăzi ideea organizării unui congres extraordinar la sfârşitul lunii februarie. Explicaţia e simplă: o amânare ar prelungi lupta internă pe funcţii, care ar dăuna partidului. De la reuniune au lipsit şi Mazăre cu echipa sa - preocupat mai degrabă de o partidă de vânătoare decât de ceea ce i-ar propune Geoană, niciodată prietenul său ci doar un aliat cu care credea că îşi poate face afacerile urbei. Tot în categoria absenţilor a intrat şi Viorel Hrebenciuc, fost şef de campanie a lui Geoană care şi-a dat seama că treaba cu fostul şef nu mai merge. Nici Liviu Dragnea, prietenul lui Mazăre nu şi-a făcut apariţia şi nici n-a invocat vreo scuză.

Rând pe rând Geoană începe să rămână singur, sau cel puţin cu câţiva susţinători care, încet, încet îşi pierd din putere. Taberele nou create în frunte fiecare cu câte un aspirant - membru de seamă a PSD-ului invocă schimbarea. O schimbare care va duce la dezbinarea PSD-ului. Toată tevatura pentru că cel care a dus partidul la eşec, sfătuit probabil de sfetnici interesaţi de propriul bine, nu a vrut să-şi asume greşeala şi a continuat în aceeaşi direcţie. Acum, când e simplu de observat că zi de zi taberele se împart fiecare în funcţie de cât de mari sunt interesele, nu ar trebui să avem niciun fel de aşteptări. Fiecare cu tabăra lui, să vedem cine va fi cel mai tare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii