Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sacoşa electorală, la modă Votăm cu cine dă mai mult!

ro

12 May, 2012 00:00 1148 Marime text
nicoleta-baciu.jpgIeri a început oficial campania electorală pentru alegerea primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consilierilor locali şi a consilierilor judeţeni. Campania se va încheia pe 9 iunie, iar a doua zi românii sunt aşteptaţi la urne.

Odată cu startul oficial al campaniei electorale, candidaţii intraţi în cursa electorală pentru un loc în administraţia locală vor încerca să convingă electoratul să le acorde votul. Aşadar, s-a dat liber la pomeni electorale.

Locuinţe sociale, pachete cu alimente pentru pensionari şi persoane cu handicap, tichete sociale, concerte, mici şi bere şi câte şi mai câte găseliniţe din partea candidaţilor. Doar-doar vor mai câştiga câteva sute de voturi. Mai mult, pentru unii candidaţi campania a început odată cu sărbătorile pascale, care au fost urmate de 1 Mai muncitoresc. Atunci cei care se visează în fruntea autorităţilor locale au împărţit cozonaci şi ouă roşii. Cadourile pascale au fost urmate de micii, berea şi concertele de 1 Mai, când românii, de la mic la mare, au fost invitaţi la sărbătorile câmpeneşti. Lista cadourilor continuă cu excursii, fie în ţară, fie în străinătate, dar în Bulgaria sau Turcia. Alţii, mai evlavioşi din fire, au organizat excursii la biserici şi mănăstiri, pentru alungarea dracilor din alegători, nu de alta, dar greşesc poziţia din buletin şi votează pe altcineva!

Originalitatea candidaţilor nu are margini. Unii candidaţi promit locuinţe ANL, alţii organizează diverse tombole. Candidaţii din a treia categorie împart pungi cu alimente şi au îndemnuri la vot. Desigur, nu au fost uitate nici persoanele defavorizate, pentru că şi acestea aduc mii de voturi. Încărcaţi cu mâncare, haine, dulciuri şi alte bunătăţi, candidaţii la primării, consilii locale şi judeţene au debarcat în cartierele sărace, promiţându-le locuitorilor marea cu sarea. Alegătorii, ca alegătorii, primesc tot ce li se oferă, dacă e pe gratis! Doar că în ziua alegerilor, mai exact pe 10 iunie, mulţi vor uita să se prezinte la urne, motivând că votul lor nu va schimba nimic în mersul firesc al istoriei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii