Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O palma lui Nemirschi. De fapt, lui Mazare

ro

09 Jul, 2009 02:15 2150 Marime text
emilian_editorial.jpgDe câteva zile este mare agitaţie mare prin comisiile din Parlament. Doi miniştri, Monica Iacob Ridzi, de la PD-L, şi Nicolae Nemirschi, de la PSD, sunt trecuţi prin furcile caudine. 

Ale unor parlamentari care se agită să iasă în evidenţa şefilor lor de partid. Ale presei care le preia mesajul, uneori de mahala, şi îl duce mai departe către masa de cititori. Dar mai grav este că mesajul trebuie să ajungă la masa de alegători. Şi să fie perceput că în guvernul Boc nu se fac concesii. Iar cei vinovaţi vor plăti. Şi vor plăti un ministru minuscul, mă gândesc aici la Ridzi, şi un ministru de casă. Şi aici mă gândesc la Nemirschi, care este perceput ca fiind omul dus acolo de către Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu pentru a le susţine proiectele locale şi regionale. Aducătoare de bani. Numai că ambii miniştri sunt acum în mare pericol. Şi este foarte posibil ca Nemirschi şi Ridzi să fie sacrificaţi în foarte scurt timp. Mai ales că atât preşedintele Traian Băsescu, dar şi premierul Emil Boc au ameninţat că orice ministru al cabinetului urmărit penal va fi scos din executiv. Pentru a nu compromite imaginea Guvernului şi pentru a nu se spune că este vorba de o ţără condusă de către nişte penali. Iar Ridzi este o pradă uşoară pentru a fi dată afară din Guvern. Şi va fi doar primul pas. Pasul doi va fi Nemirschi. Iar aici, lovitura va fi dată grupării PSD de la Constanţa. Lui Mazăre şi lui Nicuşor. Care vor rămâne fără ministru. De fapt, fără singurul lor ministru, pentru care s-au făcut luntre şi punte. Şi acum când Nemirschi este cu un pas în afara Guvernului, este greu de presupus că echipa Mazăre va mai avea cu cine să îl înlocuiască. Deşi unii se gândesc la Virginia Ştefănică. Sau chiar la Ani Merlă. Tot din gruparea celor mai sus amintiţi. Treaba la Ministerul Mediului nu va mai fi aceeaşi. Pentru că una este să fii de la început ministru. Instalat pe bune, cum se spune. Şi alta, să fii înlocuitor după ce ăl dinaintea ta părăseşte scaunul cu coada între picioare. Cu capul plecat, pe uşa din spate. Şi blamat, şi ocolit de toţi de acum încolo. Pentru că, odată dat afară din minister, Nemirschi nu va mai fi cel ce a fost. Nimeni nu va mai avea nevoie de el după ce nu va mai fi la Mediu. Va rămâne doar omul de sacrificiu al echipei Mazăre. Despre care se va mai vorbi de bine un timp. După care va fi, încet-încet, uitat. De toţi. Şi de prieteni şi de duşmani. Va fi doar un pion sacrificat pe altarul PSD-ului de la Constanţa. Ca şi alţii, de altfel. Din trecut şi din viitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 01 Aug, 2009 08:34 Eu cred ca,atat d-l Mazare cat si d-l Constantinescu, nu au nevoie numai de un singur ministru ci de toata echipa ministeriala, pentru a putea si ei lucra pentru dezvoltarea,modernizarea orasului Constanta si a Litoralului de la Marea Neagra, care de fapt apartine, direct, INTREGII TARI care se numeste ROMANIA.
  • PSD-ist 28 Jul, 2009 10:58 daca ajunge Merla ministru e clar in ce mocirla suntem.Imi pare rau dar mai prost de atat nici nu se poate.Sa nu uite dl.Mazare ca Merla era penala ,stie el de ce.Prin 2000 pe la Gospodarie comunala asa spunea chiar el sau vrea sa scape de ea cu DNA.
  • ovidiu stoenescu 09 Jul, 2009 13:30 Citesc cu uimire articolele,si pe zi ce trece ma conving ca mafia locala reprezentata cu succes de cei doi fruntasi pesedisto-constanteni nu mai are nici o frica de nimic,totul se face la vedere in dispretul public.Imi este greu sa cred ministrul mediului va pati pina la urma mare lucru cu un sprijin atit de puternic.Sa dea dumnezeu sa ma insel
  • mihaela 09 Jul, 2009 09:46 da, un editorial pertinent.