Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare s-a intors cu fata catre popor

ro

31 Oct, 2009 01:05 2028 Marime text
emilian_editorial.jpgŞi s-a dus la Senat. Nu în Senat. A fost una din stratagemele lui. Cum că se ducă în faţa Senatului, pentru a expune problemele constănţenilor. Care l-au votat sau nu, Mazăre fiind primarul tuturor.

De fapt, Mazăre s-a dus la Senat pentru o parte a alegătorilor săi. Tradiţionali. Cei săraci, cu venituri mici. El a bătut şaua să priceapă cine trebuie că este nemulţumit că nu are cu ce plăti subvenţia pentru cei amărâţi. Şi s-a prezentat, cu jalba în proţap, la Senat. Acolo unde, probabil, senatorul Nicolae Moga le-a făcut rost, lui şi celor care îl acompaniau, de o cameră pentru conferinţa de presă.

Dar să revenim. Primarul e de-al nostru. El se duce şi protestează pentru ca noi, constănţenii, să o ducem mai bine. El, primarul Constanţei, alături de alţi fruntaşi social-democraţi din nu ştiu ce oraşe oropsite, s-au prezentat la Senat. Pentru a-şi arăta nemulţumirea. Şi pentru a plânge precum greierele care a tras de corzile chitarei toată vara şi când a venit iarna şi-a dat seama că nu a strâns nimic pentru cămară. Radu Mazăre şi echipa de nemulţumiţi

consideră discreţionar, în detrimentul autorităţilor locale conduse de PSD, modul în care au fost repartizate de către Guvern subvenţiile pentru ajutorul la încălzire.
Ei, şi când spun ei mă refer la primarii PSD care l-au însoţit pe Mazăre la Senat, şi-au strigat, într-o conferinţă de presă, nemulţumirea faţă de fondurile repartizate. Şi a mai arătat Mazăre, victima acestui Executiv, că s-a făcut o segregare pentru fonduri. Pe două culori: negru, unde găsim tot ce este primar roşu, şi portocaliu. Unde este bine. Cei de această culoare se lăfăiesc în bani. Sume exorbitante curg în valuri. Oamenii din oraşele portocalii nici nu mai muncesc. Ei îşi iau din suma repartizată după nevoi. Fiecare cât crede că i se cuvine.

Lăsând gluma la o parte, mă gândesc acum că şi Radu Mazăre ar trebui să îl înveţe pe preşedintele Consiliului Judeţean să nu mai aplice principiul pe care i se pare că Emil Boc i-l aplică lui. Şi banii, pentru orice, să se repartizeze în funcţie de legi şi acte normative, nu în funcţie de culoarea politică. Pentru că şi în localităţile judeţului la fel se întâmplă. Dar, ce să-i faci? A mai încercat şi Mazăre o manevră. Acum, în campanie electorală. Pentru Sorin Oprescu. Încercând, astfel, să arate cât de neputincios este Mircea Geoană, candidatul roşu pentru postul de preşedinte. Şi PSD-ul în întregul său. Care nu este nici în căruţă, nici în teleguţă. Nici la putere, nici în opoziţie. Şi va ajunge victimă sigură la alegerile din 22 noiembrie, când toată vina va cădea în spinarea sa, ca principal partid al României. Care se opune preşedintelui Băsescu şi nu îl lasă să muncească.

Şi atunci, alt circ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 04 Nov, 2009 08:17 ALINA, esti o LIBERALA LUNATICA ,care nu vede schimbarile ,nu vede frumusetea locurilor. Esti o femeie bolnava psihic.Fraiero !!! Litoralul Marii Negre INTOTDEAUNA a fost SUPERB ,daca ai cu ce s-o privesti. Daca URASTI Marea Neagra ,inseamna ca esti incredibil de NEBUNA.
  • alina 01 Nov, 2009 21:29 ESTI DUSA RAU CU PLUTA...."sumelis argentina pusa" Unde ai vazut tu "tot Litoralul Marii Negre ... SUPERB"? Cred ca ai dioptrii ffff mari la ochelarii de vedere pe care ii porti! Au dreptate interlocutorii de mai sus referitor la ACEST PRIMAR DE 2 BANI....care nu stie decat sa FURE!
  • surmelis argentina pusa 01 Nov, 2009 14:37 Daca stau sa ma gandesc bine , tara de unde au fost adusi DANSATORII este inca inapoiata economic si asta este PORTUL LOR POPULAR, deoarece sunt veniti dintr-o zona calda. CARCOTASII CAUTA MEREU "NOD IN PAPURA".
  • ucseer 01 Nov, 2009 11:15 Va inselati. Mazare nu poate fi comparat cu greierele, pentru ca el nu a petrecut vara cantand. El a petrecut prin Brazilia si ca sa nu moara de dorul funduletelor ciocolatii ale braziliencelor, a dat cateva sute de mii de euro, de la buget, si le-a privit seara de seara la Mamaia. Si ca totul sa dea bine si sa fie vazut de pensionari la TV Neptun, a dat si pentru acestia(gurile rele spun ca si lui) vreo 800.000 de euro, tot din bani publici. Ba a mai dus si pensionarii sa vada si ei cum se fatae un fund ciocolatiu si sa nu moara prosti. Acum se pare ca s-a golit sacul si s-a dus la guvern sa se planga.
  • cristina 01 Nov, 2009 10:43 ..scrieti baieti mai scrieti---vorba lui Eminescu dar se pare ca scrieti degeaba//de ce nu investigati chelt. ce se fac cu beculetele si toate instalatiile din pct princip ale orasului--acolo bani scosi din buget si bagati in buzunarele excricilor...sau nu sunteti ziar de investigatie ??? ptr ...cel de mai sus :de cand mazare se ocupa de litoralul romanesc..//pe ce lume traiesti?
  • surmelis argentina pusa 31 Oct, 2009 10:33 Primarul orasului Constanta ,o fi el comparat cu un greiere,dar eu as adauga ca toata vara a fost un GREIERE MUNCITOR si tot Litoralul Marii Negre a fost SUPERB pe timp de vacanta estivala,tocmai datorita banilor cheltuiti de la BUGETUL LOCAL.