Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Madonna si Crin, stresul saptamanii

ro

29 Aug, 2009 02:00 1571 Marime text

claudia_editorial_1_250.jpgPe toate fluxurile de ştiri, în ultimele zile, s-a vorbit numai despre prezenţa Madonnei în România şi huiduielile primite „în dar" de la români. Şi candidatul PNL la preşedinţie, Crin Antonescu, prezent la Mamaia de vreo trei zile, a făcut tot posibilul să nu rateze nicio întâlnire a Şcolii de Vară la care să nu-şi exprime vreo opinie.

Orice site deschideai, orice canal de televiziune butonai, îi găseai ori pe Madonna, ori pe liberalul Crin Antonescu, pregătit la orice moment, din zi sau din noapte, să rostească un discurs ca la carte. Toată suflarea mass-media românească a stat ca pe ace pentru a surprinde toate mişcările divei pe parcursul şederii sale la cel mai luxos hotel din Capitală. Că a făcut baie în piscină, că a făcut sex, că şi-a supravegheat copiii de la fereastră, am ştiut de toate... şi ce am vrut şi mai ales ce nu aveam nevoie să ştim. Chiar dacă nu sunt un fan înfocat al muzicii sale, este unul din artiştii pe care îi simpatizez. Însă de ce avea nevoie de o atât de excesivă mediatizare, când ştim foarte bine că este un artist de neîntrecut, care nu are nevoie o asemenea publicitate pentru a-şi vinde biletele, habar nu am. Şi încă o dată, cu această ocazie, vedem cât de mult ne place spectacolul evenimentelor, mai mult decât evenimentul în sine, de cele mai multe ori.

Madonna s-a „bătut" în puncte de raiting cu nimeni altul decât Antonescu, Crin Antonescu, liderul liberalilor. Prezent la Şcoala de Vară a tinerilor liberali, care s-a desfăşurat în aceste zile la Mamaia, şeful liberalilor a venit pregătit cu câte un discurs pe zi. Cel puţin unul. De altfel, bine structurat, cu obiectiv clar şi cu sintagme care să prindă presei şi publicului. Cu care, de altfel, publicul să-l identifice ulterior. Ceea ce pentru ei se numeşte strategie de campanie, pentru oamenii de rând, asta reprezintă dovada populismului excesiv. Agreat de unii, criticat de cei mai mulţi, ce-ar face Crin dacă ar ajunge preşedinte? Ar avea o discuţie cu patriarhul, pe care îl caracterizează drept liderul spiritual al naţiunii. Asta prinde bine la vârstnici, publicul ţintă al ştim noi cui... Acel Barack Obama al României - caracterizat de colegii săi liberali în urmă cu câteva luni - spune că va strânge bani de campanie într-un mod cât mai transparent. Apreciere care, desigur, place tuturor, în condiţiile în care toţi politicienii devin instantaneu reticenţi când vine vorba de a deschide subiectul finanţării campaniilor. Chiar şi cu toate acestea, şi multe alte remarci, apariţiile şi declaraţiile în exces se poate să nu-i fi făcut binele de care are nevoie. Chiar dacă experţii de campanie, comuni cu cei ai candidatului Mircea Geoană, i-ar fi recomandat asta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • X 29 Aug, 2009 04:13 Ce draga Claudia, te streseaza colegii tai din massmedia? Asta e natia voastra sa bombardati oamenii cu informatii stresante... Acum poate intelegi si tu cum ne vine noua sa ne dam cu capul de toti peretii cand repetati obsedant aceleasi stiri sau atacuri politice sub diferite forme! :)