Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce medicii au devenit insensibili la problemele noastre?

ro

11 Jun, 2010 02:59 1979 Marime text
editorial_coralia.jpgŞi de această dată, cadrele medicale s-au spălat pe mâini în cazul paznicului bătut crunt în urma jafului de la Café-Café. Mai exact, consiliul medical al spitalului a dat verdictul că nu există nici o culpă medicală în acest caz.

Nu s-a luat în calcul faptul că bătrânul a trebuit să aştepte timp de cinci ore pe targă pentru a veni o ambulanţă, în condiţiile în care era inconştient şi avea nevoie urgentă de asistenţă medicală. Înseşi cadrele medicale au spus că acest caz nu era o urgenţă, era destinat doar unui simplu consult. Să nu mai punem la socoteală că după cinci ore de aşteptat să vină ambulanţa, a fost trimis înapoi la urgenţă, invocându-se motivul că nu există nici un medic disponibil să îl consulte.

Cei care au greşit trebuie să îşi asume vina şi să plătească, în funcţie de culpa fiecăruia, şi să nu se mai ascundă după degete.

Şi vă mai miraţi, domnilor medici, că nu mai au încredere cetăţenii în sistemul sanitar constănţean! Şi că ocolesc aşa-zisa „cutia milei", destinată strângerii de fonduri pentru spital. Cum să doneze constănţenii bani în această frumoasă cutie atâta timp cât medicii nu îşi dau interesul şi îi tratează superficial, între două cafele şi o ţigară?

Constănţenii sunt dezamăgiţi cu privire la sistemul sanitar românesc şi nu au încredere că într-adevăr, aceşti bani au o destinaţie sigură. Şi nu îi învinovăţeşte nimeni de această nesiguranţă creată.

Nu înţeleg de ce medicii sunt din ce în ce mai rupţi de nevoile pacienţilor şi din ce în ce mai insensibili la problemele lor. Nu înţeleg de ce un bolnav este obligat să aştepte cinci ore pentru a fi consultat.

În concluzie, avem un sistem sanitar la pământ, cu reguli implementate greşit, în care oricine face ce vrea!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • medicul 11 Jun, 2010 16:04 draguta, daca esti asa stiuta cu cele medicale de ce nu pui manuta sa te faci doctorita sa vezi cum e? poate esti tu in stare sa reablitezi sistemul fara sa bagi banii necesari pe care nu vrea nimeni sa-i cheltuiasca. si aici nu e vorba de firfireii aia pe care toti urla ca-i platesc lunar statului asta nenorocit...pana atunci, nota 4, mars la loc!
  • eugen 11 Jun, 2010 08:50 pai daca medicul e cu gandul la ziua de maine.......la cum sa plece mai repede afara ca-n romania nu are nimic de pierdut....