Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursa imposibila Fast and Furious pe strada Traian

ro

19 Jul, 2010 01:01 1373 Marime text
cecilia_zarea_2.jpgSinceră să fiu, nu înţeleg - sau refuz să înţeleg - inconştienţa indivizilor care, deşi ştiu că strada Traian este închisă accesului autovehiculelor, pentru că se poate surpa din moment în moment, insistă să circule pe acolo. Cu aceeaşi sinceritate, mărturisesc că nu pot să înţeleg nici indolenţa autorităţilor, cu privire la acelaşi subiect, autorităţi care nu reuşesc să lege o banderolă roşie de la un capăt la altul al străzii, pentru a împiedica traficul maşinilor în zonă. La echipaje amplasate special în zonă nici nu îndrăznesc să sper.

Dar, să nu fim cârcotaşi: în prima zi în care s-a anunţat că se prăbuşeşte strada cu pricina, cu zumzet de albine hărnicuţe şi de furnici, autorităţile s-au grăbit care mai de care să blocheze zona. La fel de conştiincioşi au fost şi şoferii care, deşi enervaţi de faptul că trebuie să ocolească tot oraşul, s-au resemnat, nedorind să rişte să se afle pe culmea unei eventuale „avalanşe" de blocuri ce o iau grăbit la vale. Nu pot să nu amintesc că, în primul moment, existau echipaje detaşate la faţa locului, care să împiedice accesul autoturismelor şi să dirijeze traficul îngreunat. Însă pe măsură ce zilele au trecut şi catastrofa mult-trâmbiţată de specialişti a întârziat să apară, şoferii cred din ce în ce mai puţin în „bau-bau"-ul „avalanşei" blocurilor. Unul câte unul, şmecherii cu „Merţane", „Bemveuri" şi alte mărci „de fiţe" îşi „lansează" bolizii pe o stradă care practic stă să cadă, în neghiobia gândirii lor imaginându-şi că se află în cine ştie ce cursă nebunească - eventual cu asfaltul - , competiţie desprinsă - la o adică - din cine ştie ce urmare românească a filmului „The Fast and the Furious". Însă ei nu sunt singurii „temerari" care sfidează autorităţile: în mod similar procedează şi ceilalţi, puţinii care n-au Merţane în oraşul acesta. Oameni buni, să ne revenim: strada Traian se prăbuşeşte pe bune! Nu este o glumă şi nici o intoxicare din partea autorităţilor. Blocurile din zonă chiar stau să cadă. Iar fiecare maşină care trece pe acolo, chiar dacă refuzăm să credem, grăbeşte procesul. Nu suntem şmecheri dacă „ne dăm" cu bolidul pe Traian şi nici nu ne aflăm în cine ştie ce cursă imposibilă când facem asta. Suntem doar nişte inconştienţi (eufemistic vorbind) care-şi riscă viaţa pentru a evita un ocol de câteva minute. Sau zeci de minute, fie. Dar chiar şi aşa, concluzia este aceeaşi: nu merită. Nu merită să ne punem în pericol viaţa noastră şi cu atât mai puţin pe a celor care locuiesc în blocurile respective. Ştiu că scriu într-un mod alarmist, dar sunt sincer convinsă că situaţia este dintre cele mai grave. Poate ar fi bine să ne gândim de două înainte de a porni „cursa imposibilă" de pe Traian.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigel 19 Jul, 2010 08:10 aseara,in jurul orelor 22,trei pusti intr-o masina ct 23 sra, de culoare inchisa,au profitat de indolenta paznicilor si au transformat trotuarul in pista auto !....pista era chiar locul incriminat trotuarul dintre blocurile A 5 si A4
  • gigel 19 Jul, 2010 07:32 iresponsabilitatea trece si peste bariera autoritatilor,trotuarul lasat fara bariera a devenit pista de incercare a pustilor de,, bani gata,,aseara 3 adolescenti cu o masina ,,ct 23 sra,,evoluau tocmai in zona interzisa profitand de culoarea inchisa a masinii si indolenta paznicilor !