Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani pentru incoruptibilitate!?

ro

08 Jul, 2009 03:15 1084 Marime text
mihaela_editorial.jpgDacă mai aveam o speranţă în ceea ce priveşte revenirea la normalitate a societăţii româneşti, ieri mi-a fost spulberată. 

De-a lungul timpului, sondajele de opinie realizate pentru a afla care sunt instituţiile sau personalităţile în care românii mai au cât de cât încredere au confirmat dezamăgirea tot mai mare a populaţiei. Avem toate şansele ca, în scurt timp, încrederea să devină doar un simplu cuvânt din DEX. Capitalismul sălbatic în care trăim, lupta pentru a supravieţui, egoismul şi indiferenţa au pus stăpânire pe români. Doar propria persoană contează, restul... să se descurce cum pot. Dar cum să nu ajungi să gândeşti şi să acţionezi aşa, când zilnic ai parte numai de „informaţii" ce te şochează?! Recent, am citit un material care m-a intrigat cumplit. Reprezentanţi ai unei instituţii, în care se pretinde ca românii să aibă încredere şi să apeleze pentru a-şi face dreptate, au ajuns să ceară bani pentru a fi corecţi. Numai aşa am putut interpreta solicitarea, în instanţă, a unor membri ai Sindicatului Pro Lex. Concret, aceştia vor să li se acorde „sporul de incoruptibilitate". Este vorba despre membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex Bucureşti, structură ce are ca scop promovarea şi apărarea drepturilor şi intereselor membrilor săi. Aceştia au acţionat în instanţă Ministerul Administraţiei şi Internelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, pentru a-şi cere unele „drepturi băneşti". Ştirea apărută în presă informează cititorii că membrii Pro Lex din cadrul IPJ Constanţa, desemnaţi ca organe de cercetare ale poliţiei judiciare, se consideră discriminaţi de legiuitor pentru că nu li s-a acordat acel spor de incoruptibilitate în valoare de 30% din salariul de bază pe patru ani. Ce poate înţelege omul de rând din asta? Că, pentru a nu fi coruptibil, trebuie să fii plătit indiferent dacă profesia pe care o ai presupune să fii corect şi să nu te laşi pradă tentaţiilor de orice fel, când vine vorba de respectarea şi aplicarea prevederilor legale? Din punctul meu de vedere, acest spor nici n-ar trebui să existe. E ca şi cum lucrezi într-o ambasadă şi primeşti spor de limbă străină, în condiţiile în care profesia ta impune cunoaşterea cel puţin a unei limbi străine de circulaţie internaţională.

Cum, eu, contribuabil, să plătesc nişte cetăţeni care, de bună voie, şi-au ales o meserie în care trebuie ca prestaţia lor să fie impecabilă? Cum să mai am eu încredere în cei ce ar trebui să-mi apere drepturile, dacă ei vor să-i plătesc pentru a nu se lăsa „convinşi" de partea adversă că pretenţiile mele sunt absurde sau incorecte? Am trăit s-o văd şi pe asta!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 20 Jul, 2009 07:01 Cei care au cerut asemea SPOR ar trebui exclusi,FARA DREPT DE APEL, din sindicatul politiei romane ,motivatia fiind INCOMPATIBILITATEA CU POSTUL OCUPAT si nerespectarea regulilor de conduita din regulamentul politiei romane .Fiecare meserie are riscurile ei.Puteau sa ceara SPOR DE RISC si nimeni nu-i contrazicea ,ba din contra aveau si foarte multi sustinatori .Asa au facut sa creasca neincrederea in institutia statului care este POLITIA.Dupa cum se vede ,peste tot apare cate un "INTELIGENT" CARE-I CORUPE pe naivi.