Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fi sau a nu fi primar Mazare

ro

07 Aug, 2009 22:24 1565 Marime text

claudia_editorial_1_250.jpgZilele trecute, în plină nebunie a scandalului în care era implicat primarul Radu Mazăre, unul din apropiaţii mei m-a întrebat, într-o doară, ce s-ar întâmpla dacă brusc Mazăre ar ieşi din peisaj.

Punct ochit, punct lovit. Practic şansele ca o asemenea ipoteză să devină realitate ar fi 50/50. Cum i-am mai vedea pantofii roşii ca focul, verzi sau mov ori sacourile fistichii? Cum ne-am mai amuza de reprezentaţiile artistice în stil grecesc ale edilului şi de curajul acestuia? Şi de show-rile pe care le organizează în fiecare week-end, în care este în centrul atenţiei, negreşit? Ar mai fi Constanţa ori Mamaia la fel cum este acum? Sau din contră, poate ar fi mai bine. Într-o ţară în care se organizează congres internaţional al jurnaliştilor români de pretutindeni şi în care abordăm teme sensibile, sofisticate, mult prea teoretice pentru ceea ce trăim zilnic, precum limbaj - mesaj - libertate, un studiu de caz al primarului constănţean ar fi numai potrivit. Mai ales că, în ultima perioadă, urmând exemplul negativ al unor colegi din viaţa politică autohtonă, Radu Mazăre a uitat că pentru unii el este un model de viaţă şi s-a făcut că nu ştie ce reprezintă sintagma „cenzurare a  limbajului". Numai ultima săptămână ne-a dat de gândit serios pe această temă. Ne-a zgâriat la ureche sintagma chiloţilor primarului pe care ANI i-ar fi căutat în 2003 şi pupatul în fund transmis jurnaliştilor de la Hotnews pentru dezvăluirile referitoare la contractele de publicitate de 800.000 de euro acordate prietenilor de la SC Soti Cable Neptun. „Alo, domnu' ziarist care îl pupaţi în fund pe Băsescu, ştiţi ceva? Să mă pupaţi şi pe mine în fund! Contractele mele sunt legale. Asta vă transmit eu la HotNews: să mă pupaţi în fund!". Dacă mie nu-mi place un asemenea comportament, pe care eu, cel care ar trebui să fiu formator de opinie, îl transmit mai departe, cum aş pretinde că cititorului i-ar pica bine să citească despre astfel de atitudini ale edilului constănţean. Chiar dacă ne plac picanteriile, scandalurile, manifestările fără perdea, ar trebui să avem un minim de cenzură în tot ceea ce facem. Căci nu merge nimeni la vot, o dată la patru ani, ca să-l votăm pe cel care se dă cel mai mult în spectacol. Un aşa mare primar de municipiu ar trebui să-şi dea seama că, în timp ce toate camerele sunt îndreptate asupra sa şi cu toţii stau cu sufletul ghem când deschide Mazăre gura, de fapt, singur îşi face un deserviciu. Şi până la urmă, ne place primarul nostru?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 09 Aug, 2009 22:12 Un primar cinstit si muncitor a luat si al treilea mandat ,pe cand primarul cel periculos si pervers a ajuns sa fie fortat sa-si dea demisia,intrucat ii placea lectura scrisorilor straine.
  • cornel 09 Aug, 2009 13:45 Bine ca primarul actual nu are defectele celor dinainte.Sa ne amintim ca pana la preluarea primariei orasul nu era luminat ca lumea, strazile aveau nenumarate gropi, curatenia lasa de dorit.Numai si pentru aceste realizari si care nu sunt singurele,Mazare merita sa fie primar deoarece sunt convins ca lucrurile nu se vor opri aici.
  • anonim 09 Aug, 2009 12:06 tara de rahat...condusa de oameni...
  • surmelis argentina pusa 09 Aug, 2009 08:51 Sigur v-a avea succes,d-na Claudia Candet,daca v-a avea in "vizor" ,un orasel micut cum este Harsova de Constanta. Curios,toti ziaristii evita sa faca comentarii ,bune rele,la adresa acestui orasel micut,care vrea sa mai creasca putin,precum copiii."Cine traieste creste." Dorim o crestere cinstita nu pe "mormantul" unei firme miniere,care este indispensabila dezvoltarii economiei judetului Constanta.Cu ce-i sperie ,pe ziaristii constateni ,oraselul Harsova ?
  • moi 08 Aug, 2009 14:04 Claudia draga,te plang,ce viata ai tu,ce meserie de moralista ai tu,o frustrata,se vede ca n-ai succes pe nicaieri...
  • surmelis argentina pusa 08 Aug, 2009 01:44 Sunt expresii spuse la furie,intrucat voi ziaristii ,fosti colegi de breasla cu primarul constatean, scoateti omul "din pepeni",ca dupa aceea,tot voi sa comentati:"Priveste domnule,ce vocabular are primarul constatean ?" Pe cine ajutati ? Cred ca ati ajuns "cainii de paza" ai partidului PNL.Ei sunt sigurii politicieni care au un istoric ciudat ,cand e vorba sa se ridice din nou dupa o "cadere" politica justificata.