Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uniformele lui Radu Mazare (galerie foto)

ro

08 Aug, 2009 02:05 5441 Marime text
deschidere.jpgChiar dacă cea mai recentă uniformă purtată de primar „i-a pus capac", de-a lungul timpului, edilul a îmbrăcat numeroase costumaţii... celebre

Radu Mazăre a început timid, dar a sfârşit apoteotic. Nimeni nu s-a aşteptat vreodată că pasiunea lui Mazăre pentru diverşi indivizi celebri se va transforma într-un scandal de talie internaţională.

Practic, „cariera" lui Radu Mazăre într-ale costumaţilor nu a început de foarte mult timp. Să tot fie vreun an de când, la ziua lui, pe 5 iulie, a apărut în Piaţeta Cazinoului din Mamaia costumat ca Al Capone. Premonitorie sau nu, întâmplarea a atras privirile asupra edilului de Constanţa. În acelaşi costum, creaţie a Doinei Levintza, a apărut şi la una dintre emisiunile TV dedicate maşinilor, în cadrul căreia şi-a prezentat colecţia de bijuterii pe patru roţi. În luna martie a acestui an a şocat încă o dată: a defilat pe scenă în rolul lui James Bond. Nu cel britanic, ci unul îmbrăcat de Adina Buzatu. Un val de controverse în plus, încă o serie de materiale în presa centrală despre „mondenul" primar al Constanţei. A apărut în paginile lucioase ale unei reviste destinare bărbaţilor, închipuind un gangster care face afaceri dubioase în port, dar care se bucură de compania unor femei foarte frumoase. Ce mai? Tocmai imaginea pe care Mazăre şi-o doreşte: de bad boy mioritic, care face numai ce vrea el şi care se însoţeşte la ore târzii din noapte numai cu femei una şi una.

prezentare_moda_mamaia_milano_night__raducu_si_radu_mazare_tinuta_ofiter_nazist_german_20.jpgFante de CNN şi BBC

Interviul alăturat pozelor a fost unul pe măsură, cu dezvăluiri despre viaţa privată, dar şi despre călătorii şi planuri politice. A venit vara şi şi-a dat din nou în petic. De data aceasta nu s-a mulţumit cu jumătăţile de măsură. A atras întreaga atenţie a publicului. A defilat, în compania fiului său, îmbrăcat în uniforma armatei germane din al Doilea Război Mondial. Nu s-a sfiit să-şi plimbe pe scenă zvastica de pe pafta şi să creeze un mare scandal, prezentat până şi de CNN şi de BBC. Până la urmă, costumaţia nazistă i-a adus cele mai multe critici şi un important prejudiciu de imagine. Aceste patru costumaţii sunt doar reperele importante, pentru că, între timp, edilul Constanţei ne-a mai uimit şi cu alte haine de-a dreptul bizare pentru un politician. A apărut pe scenă în costumaţie de constructor, cu celebrul slogan „Alţii se ceartă, noi construim", apoi şi-a pus pelerina de medic şi s-a plimbat prin spital, în compania chirurgului Mircea Pătruţ. Nu s-a ruşinat să-şi arate admiraţia pentru două dintre personajele controversate ale istoriei: Fidel Castro şi Che Guevara. Îl vedeam la evenimentele pe care le organiza şi ne aşteptam în orice moment să auzim: „Viva la revolucion!". Personaj la modă într-o anumită perioadă, el Che a „populat" hainele tinerilor, dar nu şi minţile lor. Probabil că nu mulţi dintre cei care purtau inscripţionat pe haine chipul lui Guevara ştiau că a fost un revoluţionar de stânga, lider al regimului comunist cubanez şi insurgent sud-american. Însă nu s-au sfiit să-i preia avântul de revoltă. Şi Mazăre, asemenea. Probabil că spiritul lui Che l-a ajutat să-şi continue lupta asiduă, dar numai declarativă, pe care a dus-o împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Însă copierea comandantului (lui Che Guevara i se spunea „el comandante") nu se opreşte aici.

deschidere_radu_mazare_che_.jpg„El lider maximo" de Constanţa

Radu Mazăre a declarat în nenumărate rânduri că este un împătimit fumător de trabucuri. Că le preferă în locul ţigaretelor normale şi că a prins gustul foilor de tutun rulate într-o vizită în Cuba. Evident, are şi o marcă preferată: Montecristo - produse în Cuba. De la militărosul costum de insurgent, Mazăre a schimbat personajul, dar nu şi registrul. Următoarea „ţintă" a admiraţiei: Fidel Castro. Iar pasiunea pentru „el lider maximo" l-a şi costat. „Mă uitam la nişte fotografii cu Fidel Castro în Havana, într-un Willys", a spus Mazăre, povestind cum a ajuns proprietarul unui astfel de Jepp. Cu care poate fi văzut rulând pe străzile oraşului pe care îl păstoreşte cu mândrie. Iar milităria a fost dată jos din cui pentru a fi gata de războiul „cu slugile lui Băsescu", după cum a recunoscut. „Dacă nu s-ar fi terminat campania electorală, m-aş fi dus în costum militar, ca Fidel Castro. De vreo doi ani, ăsta e felul meu de-a mă îmbrăca: mai fancy. Acum, sunt voios că mi-am luat din Vietnam o şapcă cu stea roşie, de la trupele Viet Cong-ului, care i-au bătut pe americani", povestea primarul pentru revista Playboy. De la Che şi Fidel a trecut la Al Capone şi la însemnele CCCP (URSS). Aşteptăm cu interes următoarea costumaţie... fancy a lui Radu Mazăre. Unde va ajunge de la James Bond, gangster, nazist şi comunist?

{mos_ri:Mazare,uniforme}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 23 Aug, 2009 09:24 D-l Mazare are uniforma de militar ,iar voi aveti arma cu fascicule de microunde care arde in cinci minute din sistemul SRA american.
  • surmelis argentina pusa 09 Aug, 2009 08:37 Cum ar fi aratat astazi Constanta ,daca ar fi avut un primar liberal ? O MIE DE CLADIRI INCEPUTE SI NEFINALIZATE ,biserici zugravite exterior (doar in fadza),azile de batrani nefinalizate,Centre de zi pentru copii nefinalizate,gradinite de copii nefinalizate,hale industriale abandonate si ruginite,promisiuni de noi locuri de munca nefinalizate.
  • liana... 08 Aug, 2009 11:12 ...omule,orice uniforma ti-ai pune, nu ne pacalesti.Esti OFILIT!Fetele.
  • surmelis argentina pusa 08 Aug, 2009 02:28 Constanta ,cel mai frumos oras al Romaniei,are un primar TANAR,nu un politician batran si burtos.