Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stavrositu sau Banias? La PDL Constanta bate vant de dizolvare

ro

10 Aug, 2010 00:00 3083 Marime text
banias-vs-stavro.jpgCNSEL a anulat alegerile de la municipiu şi rezultatele CCJ. Deputatul Maria Stavrositu susţine că decizia CNSEL ar prevede şi dizolvarea BPJ al PDL Constanţa

Organizaţia judeţeană PDL Constanţa ar putea avea o soartă similară cu cea a filialelor PDL din ţară a căror conducere a fost pusă pe liber. În urma deciziei Comisiei Naţionale de Statut, Etică şi Litigii (CNSEL), Biroul Permanent Judeţean al PDL Constanţa va fi dizolvat, iar filiala de la malul mării va fi condusă de o Comisie de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA), este de părere deputatul Maria Stavrositu.

mircea_banias__pdl.jpgVicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat ieri, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional, că membrii Comisiei de Statut, Etică şi Litigii au decis să anuleze rezultatele alegerilor de la Consiliul de Coordonare Judeţean, precum şi cele ale Consiliului de Coordonare Local. „Am fost informaţi că astăzi Comisia de Etică şi Litigii a dat o decizie care este definitivă şi care trebuie pusă în aplicare. Din fericire, ştim că acolo lucrurile s-au clarificat. Cele două Consilii de Coordonare, judeţean şi local, care au avut ca temă alegerile la municipiu, au fost considerate nestatutare“, a declarat Flutur. Democrat-liberalul a adăugat că filiala municipală PDL Constanţa îi va avea ca lideri pe cei care au alcătuit Biroul Permanent Municipal înainte de şedinţele Consiliilor de Coordonare.

Pleacă Banias, vine CODA? 

Deputatul PDL Maria Stavrositu, contestată la conducerea filialei  municipale de colegul său, senatorul Mircea Banias, preşedinte la judeţ, ne-a declarat că în urma discuţiilor avute cu unii colegi de la Bucureşti, raportul CNSEL ar conţine şi o dispoziţie în plus, faţă de cele date publicităţii, şi anume dizolvarea conducerii organizaţiei judeţene de la malul mării. „Am discutat cu colegi de la Bucureşti care mi-au spus că decizia CNSEL prevede şi aplicarea art. 95 din statut care invocă dizolvarea Biroului Permanent Judeţean“, ne-a declarat deputatul. Maria Stavrositu a adăugat însă, că este vorba despre o informaţie aflată în urma unor discuţii şi că nu a intrat în posesia deciziei scrise a CNSEL. Cu alte cuvinte, dacă decizia CNSEL conţine această prevedere, structura de conducere a organizaţiei judeţene care îl are în frunte pe Mircea Banias, va fi dizolvată. Art. 95, lit. r) din Statutul PDL prevede că printre atribuţiile BPN se numără şi faptul că „stabileşte măsuri organizatorice în BPJ şi BPSMB a căror activitate politică se dovedeşte ineficientă şi poate organiza noi alegeri“. Ca şi în cazul altor 14 organizaţii judeţene din ţară în care s-a dizolvat BPJ-ul, şi la Constanţa filiala ar putea fi condusă până la viitoarele alegeri de o CODA, care este alcătuită în principal din parlamentarii PDL. Potrivit Mariei Stavrositu, în funcţie de gravitatea situaţiei din organizaţie, preşedintele CODA poate fi un parlamentar PDL sau un membru al BPN, iar în opinia sa, în cazul Constanţei, ar putea fi o persoană delegată de la Bucureşti.

maria_stavrositu_pdl.jpgStavrositu: „Banias şi Chirilă, răspunzători politic şi administrativ“

Democrat-liberala consideră că senatorul Mircea Banias şi deputatul Constantin Chirilă sunt răspunzători pentru ceea ce se întâmplă la Constanţa. „Având în vedere faptul că Mircea Banias şi-a asumat deciziile împreună cu deputatul Constantin Chirilă, consider că trebuie să răspundă pentru ceea ce se întâmplă la nivel politic şi administrativ la Constanţa. Ei au luat în mod personal deciziile fără să ţină cont şi de părerea celorlalţi parlamentari, a primarilor şi, ca urmare, sunt răspunzători pentru ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în sănătate, sport sau învăţământ“, a subliniat Maria Stavrositu.   
De precizat că am încercat să-l contactăm telefonic şi pe preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, Mircea Banias, însă nu a răspuns la telefon.

Menţionăm că s-a remis redacţiei un comunicat de presă care prezintă poziţia PDL de la nivel central şi care precizează că, potrivit deciziei CNSEL, „toate deciziile stabilite de cele două foruri amintite ale PDL Constanţa (n.r. CCL şi CCJ) au fost declarate nestatutare“. Niciun cuvânt însă despre o posibilă dizolvare a BPJ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anda 18 Aug, 2010 13:29 asa se intampla cand isi baga femeile coada. daca nu s-ar mai ocupa de politica, de care nu are nici o idee, madam ar avea timp sa-si vopseasca parul, sa se ocupe de copii sau sa faca niste studii mai ca lumea, nu la facultati de doi bani. Poate chiar sa publice ceva la cita pregatire are...
  • pentru dima 10 Aug, 2010 16:56 GSP ul lui comanescu nu numai ca a dat bani pentru PD_L dar a vrut sa ia si televiziunea CTV sa-i ajute pe echipa Banias. Asa aveau si ei saracii o soarta mai buna. Din pacate Gheorghe Albu si-a tradat colegii de partid si a a vandut televiziunea lui Iorga Palasz si familiei Stavrositu, adica echipei acestora din urma. Asta e.... cine are mai multe resurse.. umane si materiale castiga... Altii se ingroapa singuri....
  • Mihaela 10 Aug, 2010 09:18 Sa vina CODA! Altfel, PDL Constanta e terminat.
  • Asterix. 10 Aug, 2010 08:45 VĂ LEPĂDAŢI DE SATANĂ ? Acum cănd PDL se macină singur ,în propria incapacitate de a guverna această ţară de "măna a 2 a",fără a ne lepăda de SATANĂ şi de cei care întreţin zîzania şi ne otrăvesc traiul la nivel naţional,în Constanţa nu se va putea schimba nimic mulţi ani de acum în colo... PDL a murit înainte de a se naşte speranţa la ţărm de mare...ESTE CLAR ŞI INDUBITABIL CĂ NICI UN REPREZENTANT AL PDL-ului NU VA AVEA CREDIBILITATE ŞI NU VA PUTEA FI ALES PRIMAR ÎN CONSTANŢA ÎN URMĂTORII,CEL PUTIN 6 ANI ! Iar în Consiliul Local,vremea cand domnul Moisoiu & comp. reprezentau interesele PDL-ului,va fi o amintire plăcută... Spun asta deoarece mai mult de 1 sau 2 consilieri,PDL ul nu va mai avea la Constanţa,chiar dacă vor vota toţi membrii PDL şi aparţinătorii lor...1 sau 2 consilieri,care vor fi batjocoriţi în continuare...Este trist,dar adevărat...La Constanţa,PDL ul nu mai există;acest partid a murit odată cu demascarea SATANEI. La Constanţa,PDL ul nu are oameni reprezentativi,nu are decăt politicieni "de paie",care nu pot convinge cercul de apropiaţi,darămite membrii BPN sau electoratul constănţean sătul de minciună, aroganţă şi infatuare.V-AŢI LEPĂDAT DE SATANĂ ? Dacă DA , mai există o speranţă...
  • dima 10 Aug, 2010 08:16 apoi il vor intreba pe banias unde sunt milioanele de euro stransi in campania electorala la presedintie!apoi il vor intreba de i.3 milioane de euro primiti de la gsp pentru firma din port!!!!,care nu avea active!!!apoi dzeu cu mila!