Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semnale de la „Centru"?! „Decapitarea" lui Chiru şi efectele asupra PDL Constanţa

ro

15 Jun, 2011 00:00 4219 Marime text
cap_1.jpgMarian Bucur: „Prelungirea contractului poate fi făcută numai cu acordul ordonatorului de credite (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului). Se face o cerere la minister şi dacă este aprobată poate rămâne pe funcţie"

Astăzi expiră detaşarea lui Christian Gigi Chiru la şefia Inspectoratului Judeţean în Construcţii.

Ţinut „la blat", termenul pare a fi, de fapt, o palmă dată peste faţa organizaţiei judeţene a PDL Constanţa sau mai precis lui Gigi Chiru. De astăzi, şeful democrat-liberalilor constănţeni rămâne fără un job de conducere. Ceea ce poate fi interpretat, de fapt, ca o tragere de urechi a unei organizaţii care a fost catalogată ca fiind a lui Vasile Blaga şi care a fost acuzată că a votat cu acesta la alegerile pentru şefia partidului. Zvonul că zilele lui Chiru la IJC sunt numărate umblă de mai multă vreme. Ba chiar, se pare că însuşi PDL-istul şef ştia foarte bine ce îl aşteaptă, însă a mai solicitat un răgaz. Ajuns în fatidica zi a expirării „detaşării", Christian Gigi Chiru susţine că vrea şi poate să rămână la Inspectorat, că decizia îi aparţine lui şi nimănui altcuiva. Cu toate acestea, fostul său şef crede altceva. „A expirat, s-a... întrerupt detaşarea. Domnul Chiru era detaşat de la o firmă... Locul său va fi luat interimar de un director din aparatul central", a declarat Marian Bucur, secretarul general al Inspectoratului de Stat în Construcţii. Totuşi, Chiru zice altceva: „Voi lua o decizie mâine (n.r. astăzi). Decizia îmi aparţine, dar nu intru în detalii. Numirea se face prin ordin de ministru şi a mai fost făcută de încă patru ori până acum". Dar Chiru a mai aruncat câteva cuvinte, într-o doară: „Nu am zis că la ISC". Oare îşi pregăteşte un exit?! Cu toate acestea, Marian Bucur, secretarul general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, susţine că „prelungirea contractului poate fi făcută numai cu acordul ordonatorului de credite (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului). Se face o cerere la minister şi dacă este aprobată poate rămâne pe funcţie". Aşadar, nu tocmai cum spune Chiru. Dar viitorul ne va demonstra de partea cui stă dreptatea. Mai ales că, din câte se aude, ministrul Elena Udrea şi-a exprimat în numeroase rânduri nemulţumirea faţă de activitatea lui Chiru şi a inspectoratului său. Mai mult, nemulţumirea ministrului pare să fi venit din cauza faptului că multe dintre construcţiile de pe plajă demolate anul trecut au reînviat sub ochii lui Christian Gigi Chiru. Prefectul Claudiu Iorga Palaz spune că schimbarea lui Chiru nu ar trebui să reprezinte un impediment pentru nimeni: „Dacă acesta este mersul istoriei, asta este, nu avem ce să facem. Voi avea o colaborare bună cu oricine va veni în locul domnului Chiru, iar problema mea legată de Fin.Co.Ge.R.O. se va rezolva". Rămâne de văzut doar impactul pe care schimbările din viaţa profesională a lui Christian Gigi Chiru îl va avea asupra activităţii organizaţiei constănţene a Partidului Democrat Liberal, aflat şi aşa într-o perioadă nu tocmai fastă. Oare „Centrul" a dat un semnal?!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rozicrucianul 27 Jun, 2011 16:20 Don Chiru nu a fost ,,decapitat',cel mult institutia a carei sef a fost.El isi da seama ca nu poate sa duca la bun sfarsit propriile proiecte;sa stopeze caderea in sondaje a PDL-ct ,sa demoleze mitul invicibilitatii mazaresciene in Constanta,sa realizeze o legatura ,corecta,ierarhica,durabila cu organizatiile portocalii din judet .Omul presedinte, Chiru, este lucid ca,tinind in brate doi sau mai multi pepeni nu mai are cum sa conduca o organizatie divizata .Vrea sa traiasaca in cunostinta de cauza.
  • Constantin 27 Jun, 2011 01:07 Câte construcţii ilegale a demolat Brăiloiu??? Ştie cineva??? Christian Gigi Chiru a mers cu profesionalismul până acolo încât i-a anulat în justiţie PUZ-ul lui mazarel, puz prin care îşi îmbuiba clientela politica cu terenuri în Mamaia. Cei de la PDL central o să-şi ia papara pentru gafele monumentale, asta după ce vor fi şutuiţi din funcţiile lor, ocupare prin munca şi banii membrilor şi susţinătorilor pdl, INCLUSIV banii şi munca lui Gigi!!!
  • pt curiosi 17 Jun, 2011 17:41 CEI DE LA CENTRU SI-AU DAT LOR O PALMA IN PRIMUL RAND,NU FAC ALTCEVA DECAT SA DEZBINE SI MAI RAU PARTIDUL SI IN 2012 URMEAZA ALEGERILE,AR TREBUI SA GANDEASCA MAI MULT CENTRUL ASTA...
  • gigi 15 Jun, 2011 16:50 Acest Bucur de la "Centru" nu este cumva fostul sofer a lui Boc ???!!!Normal ca-l mazileste pe Chiru,singurul care merita atentie la viitoarele alegeri ! Sapati reporteri...sapati ! De ce locul de inspector sef nu poate fi ocupat de un inginer constructor cu experienta?! Acum zece ani trebuia sa aiba experienta de santier,sa fi construit macar un bloc....sa cunoasca proiectare...acum orice japita poate fi sef !
  • PDL 15 Jun, 2011 15:26 Nu cred ca inlocuirea are de-a face cu activitatea de la partid. In ultimul timp mai mult s-a construit ilegal decat sa se darame legal... De ce? Problema majora este ca nu merge treaba in partid la nivel de judet si mai avem 12 luni si sunt alegeri. Unde este unitatea partidului?
  • Centru ....GRESESTE 15 Jun, 2011 09:27 Prin aceasta decizie in PDL Constanta se continua dezbinarea . Avem un presedinte ales care trebuie lasat sa isi faca treaba (sa isi aplice strategia). A fost ales de membrii PDL si nimeni nu are dreptul (chiar daca este de la CENTRU) sa ii diminueze puterea de PRESEDINTE ALES....
  • Constantean 15 Jun, 2011 08:30 Eu cred ca cei de la centru ar trebui sa analizeze mai bine activitatea domnului Chiru , este singurul director de la ISC din cati au existat care are curajul sa se ia de Mazare cu constructiile ilegale din mamaia si cu strda Traian,s-au demolat multe constructii de cand este domnul Chiru director dar se pare ca altii mai construesc in continuare probabil ca sunt sus pusi sau cine stie...