Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura ataca hotararea privind vanzarea terenului catre Fin.Co.Ge.Ro

ro

01 Jul, 2010 21:44 3040 Marime text
deschidere.jpgÎn urmă cu trei zile, Prefectura a înregistrat la instanţa de contencios-administrativ dosarul numărul 8053/118/2010 care are ca obiect anularea unui act administrativ, emis de Consiliul Local al Municipiului Constanţa.

Potrivit unor surse, prefectul Claudiu Palaz a atacat hotărârea de Consiliu Local Municipal votată în şedinţa din aprilie a.c., care făcea referire la vânzarea prin negociere directă a terenului de peste patru hectare, situat în Faleză Nord, italienilor de la Fin.Co.Ge.Ro Spa Catania - Italia.

cl_prefectura_-_fincogero_spa_santier_constructie_locuinte.jpgPractic, prin vânzarea acestui teren din vistieria administraţiei publice locale, municipalitatea ar realiza un fel de compensare a lipsei banilor necesari realizării lucrărilor de infrastructură pe acest teren concesionat firmei italiene cu ani în urmă.

Administratorul societăţii italiene, Romeo Nunzio, declara, nu în urmă cu mult timp, că ar fi tentat să lase baltă afacerile din România, din cauza multitudinii de piedici care i se pun în încercarea de a-şi dezvolta afacerile în zonă - cele două proiecte imobiliare ale firmei - Faleză Nord şi Eminescu. Între timp, acesta s-a răzgândit, susţinând că vrea să cumpere terenul concesionat în 2000.

De altfel, la momentul în care consilierii locali au votat hotărârea de Consiliu Local, unii dintre aleşi, cei liberali, au ripostat în legătură cu această vânzare, enervându-l pe primar care le-a replicat colegilor săi faptul că ar trebui să „spunem săru' mâna că ăla a acceptat să cumpere terenul". „Eu mi-am bătut capul cu ăia să accepte să găsim o soluţie că dacă nu, primăria trebuia să le plătească 15 milioane de euro, cel puţin, pentru infrastructură. Dumneavoastră spuneţi acum să nu le vindem şi dacă facem asta va trebui să plătim. De unde să tăiem? Eventual din asfaltare şi ce mai avem noi de făcut. Şi facem infrastructura la Fin.Co.Ge.Ro", declara primarul în şedinţa din aprilie.

Mai mult, edilul a precizat şi că preţul de vânzare va fi stabilit de un evaluator angajat de primărie, în urma unei licitaţii publice, fără a rata ocazia de a se plânge în legătură cu dosarul în instanţă pe care primăria l-a avut cu cei de la Fin.Co.Ge.Ro.

De altfel, şi viceprimarul Decebal Făgădău a susţinut că există şi anumite clauze în această vânzare: în contractul de vânzare-cumpărare va fi stipulat faptul că, dacă italienii nu vor finaliza investiţia în termenul impus de autorizaţia de construire, situaţia juridică a terenului va reveni la starea iniţială.

Proiect retras în şedinţa din martie, apărut în aprilie

Proiectul de hotărâre privind vânzarea terenului a mai fost inclus pe ordinea de zi şi la şedinţa CLM din luna martie, însă, din cauza unor nereguli, a fost retrasă înaintea votului.

Suprafaţa totală concesionată este de 51.870,79 mp, însă italienii vor să cumpere numai 41.026, restul de 10.847 mp urmând să facă, în continuare, obiectul contractului de concesiune. Pe terenul din Faleză, cei de la Fin.Co.Ge.Ro Spa au pus deja bazele cartierului de vile pe care îl aveau în plan încă de la începutul anilor 2000.

Problema a început încă din timpul primarului Gheorghe Mihăeşi, cu un contract de concesiune, urmat de un proces cu primăria condusă de Radu Mazăre, finalizat în 2007 şi cu o serie de piedici reclamate de cei de la Fin.Co.Ge.Ro Spa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii