Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL-ul lui Banias a comis-o din nou Sponte, sacrificat politic pentru liberalul Stoian?

ro

14 Dec, 2010 00:00 4043 Marime text
deschidere.jpgOrganizaţia judeţeană a PDL Constanţa a pierdut şi postul de director al Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud-Est Constanţa # Realitatea se prezintă în felul următor: deşi Stoian a fost respins din start, iar Sponte a luat notă mare la scris, tot Stoian este director

PDL Constanţa a mai pierdut un post de director. Este vorba despre funcţia de şef al Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Constanţa, care se adaugă şirului de funcţii manageriale cedate de organizaţia judeţeană a PDL Constanţa, condusă de Mircea Banias.

Nimic nou ar spune unii, însă modul în care singurul candidat rămas în cursa pentru şefia CRPDRP a pierdut postul ridică serioase semne de întrebare, mai ales că acesta obţinuse o notă foarte mare la examenul scris - 9,60. Candidatul susţinut oficial de către PDL Constanţa, Adrian Sponte, a fost respins la proba interviu organizată marţea trecută - aşa cum arată rezultatele publicate pe site-ul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit -, după ce trecuse cu brio de proba scrisă ce avusese loc cu o zi înainte, pe 6 decembrie. Contracandidatul său, Iulian Stoian, actualul director delegat al instituţiei, fusese respins la prima probă, cea scrisă, şansele sale de a rămâne în fruntea instituţiei fiind deci din start pierdute. Lucrurile au părut cam suspecte încă de la momentul în care, imediat după proba scrisă l-am contactat pe cel respins, iar acesta ne-a declarat că nu va depune nicio contestaţie, afirmând că pur şi simplu competitorul său a fost, se pare, mai bun. Precizăm că Stoian luase sub şapte - nota minimă pe care trebuia să o obţină pentru a putea susţine şi cea de-a doua probă, interviul. Am încercat în repetate rânduri să-l contactăm pe Adrian Sponte pentru a ne comunica rezultatele finale ale concursului, care ar fi trebuit să se afişeze în cursul zilei de joi, 10 decembrie, însă acesta nu ne-a mai răspuns la telefon. Am aflat însă, de pe site-ul APDRP, unde au fost publicate rezultatele finale ale concursului, că Adrian Sponte a fost respins la interviu, pierzând astfel şefia instituţiei pe care era destul de sigur că o va câştiga, cu atât mai mult cu cât era şi singurul candidat rămas în cursă. Cu atât mai mare ne-a fost mirarea, cu cât proba scrisă a demonstrat că Adrian Sponte fusese pregătit foarte bine.

Stoian a ratat, dar rămâne director delegat

Deşi se ştie că în majoritatea concursurilor pentru ocuparea unor asemenea funcţii proba scrisă atârnă mult mai greu decât cea orală, şi că interviul este mai mult o chestiune formală, se pare că nu a fost şi cazul concursului pentru şefia CRPDRP. Să demonstreze oare acest rezultat că în România concursurile se iau şi se pierd pe bune (?!) - răspunsul la această întrebare îl ştim, cred, cu toţii - sau mai degrabă că Sponte a fost sacrificat politic în favoarea altui contracandidat?! Dar care contracandidat, având în vedere faptul că singurul lui competitor, Iulian Stoian, a picat proba scrisă? Ei bine, realitatea stă în felul următor: deşi Stoian a fost codaş în acest concurs, fiind exclus din schemă după ce a picat la scris, tot el are de câştigat în această cursă care, până în ultima secundă, îl dădea drept câştigător pe Sponte. Cu alte cuvinte, Stoian a pierdut concursul pentru şefia CRPDRP Constanţa, nu şi postul de director interimar (delegat) în care, după cum merg treburile la noi, ar mai putea sta mult şi bine. În plus, Stoian este deja în sistem şi, dacă ar fi să fie înlocuit din funcţia de director delegat, va fi transferat cel mai probabil pe un post similar, pe când Sponte, deşi a fost mai bine pregătit, a avut de pierdut mult mai mult. Surse din cadrul PDL Constanţa ne-au declarat că deşi la nivel declarativ Adrian Sponte a avut susţinere politică din partea organizaţiei judeţene, în realitate, conducerea filialei de la malul mării n-a mişcat un deget pentru a-l ajuta.

Stoian, încântat să fie şef în continuare

Sponte_-_Adrian_Sponte.jpgMai mult decât atât, s-a vorbit la un moment dat despre faptul că Simona Leoveanu, şefa de la Oficiul Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Constanţa, ar fi avut mai multă susţinere din partea lui Mircea Banias pentru acest post decât Sponte. De asemenea, aceleaşi surse au afirmat, sub umbrela anonimatului, că Iulian Stoian ar fi făcut nenumărate demersuri atât pe lângă unii reprezentanţi ai PDL Constanţa, cât şi la Bucureşti, să fie menţinut la conducerea CRPDRP. Să ne mai mire, în aceste condiţii, că Sponte a picat la interviu?! Contactat telefonic, Iulian Stoian ne-a spus, în ceea ce priveşte posibilitatea ca el să reprezinte în continuare CRPDRP 2 Sud-Est Constanţa, că decizia aparţine celor de la centru: "Aş fi încântat dacă aş putea reprezenta în continuare, dar asta nu este decizia mea. Eu am decizie temporară de ocupare a postului de director până la organizarea concursului. Mai departe, nu ştiu ce se întâmplă". Stoian a "refuzat" să argumenteze eşecul competitorului său Sponte în ceea ce priveşte proba de interviu. "De cele mai multe ori interviul este cel mai dificil, comisia te poate plimba prin toată legislaţia", a mai adăugat directorul. Menţionăm că Iulian Stoian este director delegat al CRPDRP începând cu 1 octombrie 2010, de când postul a fost părăsit de liberalul Gabriel Ioniţă. Despre Stoian se spune, de asemenea, că ar avea rădăcini liberale.

PDL a mai cedat şi alte posturi

Aşa cum spuneam, postul pierdut de Sponte se adaugă unui şir întreg de posturi de manageri pierdute de PDL Constanţa, pierderi faţă de care Mircea Banias nu a luat altă atitudine decât, poate, negocierea unora dintre funcţii cu UNPR, în urma căreia unele au şi fost cedate. Reamintim, dintre funcţiile pierdute de PDL Constanţa în favoarea unor manageri cu altă susţinere politică, postul de manager al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, deţinut anterior de Indiran Logofătu, funcţia de director al Inspectoratului Teritorial de Muncă - deţinută în trecut de Florian Constantin, cea de director al Direcţiei de Tineret (actualmente Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret) - pentru care a fost nominalizată Cristina Brânzoi, funcţia de director al Casei Judeţene de Pensii, la care fusese nominalizată Adriana Rus ş.a.
Surse din cadrul PDL Constanţa ne-au declarat că este posibil ca Adrian Sponte să fi contestat rezultatul concursului, însă nu am reuşit să obţinem o confirmare în acest sens din partea lui. De precizat că am încercat să-l contactăm telefonic şi pe Mircea Banias pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la acuzaţiile pe care i le aduc unii colegi de partid, ca de altfel şi pe Constantin Chirilă, secundul său. Ambii au răspuns iniţial, declarând că nu pot vorbi pentru că sunt la "şedinţă de" grup (în Parlament), iar când i-am sunat din nou n-au mai fost de găsit. No comment.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anghelescu 17 Dec, 2010 22:54 Este strigator la cer !!!un candidat iesit din concurs cu nota sub 2 , a ramas director ! e clar ca Banias are nevoie de liberali , doar are dosare penale !!!!!!!!!! Rusine PDL constanta !!!!!!!!!!!!!!
  • fara nume 14 Dec, 2010 21:11 va e tare frica machidonilor,voi cei de la cprdp in frunte cu pitu,pascale,arama,samd.jubilati ca vine unul de-al vostru,si faceati voi tzintilemitile cu bugetul uniuni!lasa ca pune constantinescu mana pe voi,cand auziti de el fugiti ca draq de tamaie...
  • eu 14 Dec, 2010 18:18 cata prostie sa numesti in functie un om ce pica examenul...fara cuvinte
  • vizitztor 14 Dec, 2010 12:43 STOIAN ar fi incantat sa ramana DIRECTOR! CENTRUL de la CONSTANTA ESTE CEL MAI SLAB,dar nu ne mira asta! STOIAN a luat 1,90 la scris,si asta spune totul despre el. Oare CINE are interes sa tina un INCOMPETENT pe acest post????????????
  • cetatean 14 Dec, 2010 12:28 .....Pai de ce nu a fost sustinut de dna Stavrosiu ????????
  • ponta 2 14 Dec, 2010 12:19 banias tine cu toate partidele ca doar i si urmareste propriile interese,mai putin cu pdl pe care aproape l a distrus la constanta,este singurul vinovat
  • ponta 2 14 Dec, 2010 11:26 Cine este Sponte Adrian? un membru oarecare dar este fiul lui Sponte de la cadastru;multumeste ca tatal ocupa o functie bazata pe pile,iar tu ia in serios munca de jos!!!!
  • angajat apdrp 14 Dec, 2010 11:16 lasa ca l-am vazut si pe stoian , nu a fost in stare sa ia nici macar 7 sa intre la oral , halal sef avem pe funcctie
  • fara nume 14 Dec, 2010 08:23 daca voi credeti ca sponte a fost mai bun decat oricare alt angajat! al crpdrp ,va inselati amarnic!!! toata lumea stie ca nu a muncit niciodata si habar nu are pe ce lume traieste!! nu-l mai umflati atat in pene!!...iar conducerea partidului stie foarte bine asta,degeaba a fortat el prin alte parghi!