Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L-ul lui Banias finanteaza PSD

ro

05 Sep, 2009 03:14 2648 Marime text
deschidere.jpg„Bălan să-şi amintească faptul că este prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PD-L"

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPMC), instituţie aflată sub conducerea unui democrat-liberal, Ioan Bălan, a început să arunce cu banii în TV Neptun, postul „de casă" al social-democraţilor conduşi de Radu Mazăre.

Cine nu ştie că televiziunea Neptun este sălaşul PSD-iştilor locali? Ba mai mult, SC Soti Cable Neptun SRL a câştigat, de-a lungul timpului, contracte grase nu numai la primăria lui Mazăre, ci şi la SCIL Confort Urban, la Primăria Cernavodă (condusă de o PSD-istă, Mariana Mircea) şi la Consiliul Judeţean al lui Nicuşor Constantinescu. Cu alte cuvinte, tot ce înseamnă administraţie PSD dă bani către TV Neptun, televiziune în care a fost implicat chiar şi primarul Radu Mazăre. Edilul a fost cel care, din fondurile primăriei, a pompat cei mai mulţi bani în TV Neptun. Şi cum ar fi putut să nu o facă? Televiziunea a făcut parte timp îndelungat din lista sa de afaceri. Apoi, când statutul de primar nu i-a mai permis, a pasat-o unor oameni de încredere şi parteneri de afaceri: Sorin Strutinsky şi Mihail Cârciog. Ba chiar şi ANI, şi DNA-ul au azvârlit un ochi în contractele de publicitate ale primăriei cu Soti. Milioane de euro au curs în conturile televiziunii, însă numai de la PSD-işti. Iar Strutinsky ştia să dea banii înapoi, fiind unul dintre cei mai generoşi sponsori ai partidului, cu ocazia diferitelor alegeri. Numai că acum avem parte de o premieră. În prag de scrutin pentru prezidenţiale, CN APMC, instituţie condusă, după cum spuneam, de un PD-L-ist, s-a apucat să dea câte-un pic fonduri pentru campania social-democraţilor. În fapt, este vorba despre un contract de publicare de anunţuri de publicitate şi felicitări în cotidiene locale şi naţionale şi difuzare de felicitări pe posturi de radio şi televiziune locale. O parte din acest contract, în valoare de 12.500 de lei, a fost câştigat tocmai de SOTI-ul lui Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Mazăre.

ioan_balan_mircea_banias_02.jpgNeştiutorul Banias

Acest fapt i-a nemulţumit pe colegii de partid ai lui Bălan. Chiar şi Mircea Banias, şeful PD-L-ului local, a spus că faptul că CN APMC-ul îşi face reclamă pe postul PSD-ului nu i se pare normal. Însă a declarat că nu ştie mai multe despre contract şi că îl va contacta pe Bălan, care se află în concediu. Asta în condiţiile în care fratele său, Emil Sorin Banias, este directorul Direcţiei Tehnice din cadrul CN APMC.

Pe de altă parte, Şenol Zevri, secretarul general al organizaţiei judeţene a PD-L, a fost mult mai tranşant: „Aseară (n.r. joi seară), în cadrul întâlnirii Biroului Permanent Judeţean, am spus că nu înţeleg care este poziţia noastră faţă de PSD. Nu mi s-a răspuns. Însă, prin acest contract am primit răspunsul". Zevri a mai spus că în loc să critice alocarea banilor publici înspre televiziunea lui Mazăre, PD-L Constanţa nu face altceva decât să copieze gestul PSD-istului. „Care este mesajul nostru? Care este poziţia noastră ca partid? Acordarea acestui contract este în neregulă din punct de vedere politic. Bălan să-şi amintească faptul că este prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PD-L. Este pus la APC pe criterii politice. Să nu uite asta!", a mai spus Zevri.

Şi, pentru a le arăta tuturor cât de bine îi merge treaba, Bălan a trimis un comunicat preluat de agenţiile de ştiri în care se arată că CN APMC SA „a realizat venituri totale de 122,95 milioane lei la o cifră de afaceri netă de 107,30 milioane lei". Câţi bani vor ajunge la PSD, pe această filieră?! Şi câţi au mai ajuns fără să se ştie de ei?

{mos_ri:Banias,PD-L}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 05 Sep, 2009 17:20 Vreti sa afirmati ca in top se afla PNL-ul ? Gresit! PNL-ul nu intra in cursa ptr.PREZIDENTIALE.
  • jimmy 05 Sep, 2009 16:54 pai uitativa cum arata directori de companii,parca sint criminali ,ce sa mai vorbim BALAN,pe unde nu a fost director,a dus la faliment tot,aici nu poate sa duca ca este a statului,dar la mintea lui mai sti ce vrea sa faca
  • eu 05 Sep, 2009 14:20 afara cu Balan. Ce mai astepti Banias? O soapta de la Nuti Udrea? PDL a mai scazut cu 10 procente acum...
  • UN PDLIST 05 Sep, 2009 13:01 pdl constanta e 0 barat in Romania.
  • GEORGE 05 Sep, 2009 12:15 Banias la fel ca si cel de la municipiu, sunt "interimari" pe functii.Activitatea lor este coordonata/condusa de UDREA.uneori fara sirea "sefei" unii soricei isi cam fac de cap. NO COMENNT!...
  • valentin 05 Sep, 2009 10:53 Corina, te felicit pentru redeschiderea subiectului. Dar, te rog sa punem intrebarea altfel: In ce fel folosesc CN APM sutele de milioane de lei aruncate pe felicitari? Se justifica prin cresteri de incasari sau sunt doar niste pomeni adresate presei locale, indiferent de simpatiile politice, pentru ca aceasta sa priveasca in alta parte atunci cand se petrec evenimente nedorite?
  • Cunoscator. 05 Sep, 2009 09:33 Frica de mass-media a unor lideri locali,in ciuda f.f.f.f. slabei audiente a acesteia,ii imping la gesturi nesabuite,de cheltuire a zeci de milioane de lei vechi ( se pare ca s-a supralicitat si s-a sarit de 100 de miloane...)pentru a-si asigura o asa-zisa protectie mediatica.Acest lucru se intampla in situatia in care,in campania prezidentiala,banii pt. derularea acesteia vor fi mai mult decat...insuficienti...Nu cumva,scorul obtinut la europarlamentare,pe fondul unei campanii de numai 2 saptamani,a fost peste asteptari ?!!