Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu mai are fonduri organizaţia judeţeană? Pesedistul Rachieru face de râs PSD (document)

ro

04 Aug, 2011 00:00 3380 Marime text
cap_1.jpg „Este vorba despre datorii la căldură, pe care organizaţia le-a acumulat pe parcursul mai multor luni, dar nu ştiu să vă spun exact despre ce sumă este vorba sau în ce perioadă au fost acumulate datoriile", ne-a spus directorul Ilie Rachieru

Cunoscută ca una dintre cele mai puternice organizaţii de partid din ţară, la Constanţa, PSD are probleme cu banii. De fapt, se pare că probleme financiare nu ar fi tocmai o nimica toată, din moment ce au dus la un litigiu cu RADET-ul pesedistului Ilie Rachieru, pentru o datorie de peste 150 de milioane de lei vechi, acumulată pe parcursul a aproape trei ani. În această situaţie, Regia lui Rachieru a dat în judecată PSD, solicitând emiterea unei somaţii de plată pentru suma restantă.

Contactat telefonic, directorul Rachieru a precizat că este vorba despre datorii la căldură, înregistrate pe parcursul mai multor luni. În replică, Cristinel Dragomir, membru de vază al PSD Constanţa, a declarat senin că nu ştia că organizaţia ar avea datorii la RADET. Se pare însă că, în cele din urmă, pesediştii s-au grupat şi regrupat şi au achitat o parte din debit. Până la acest moment, reprezentanţii RADET au precizat că a fost achitată suma de 10.000 de lei din debit.

radet._-_portalul_instantelor.jpg

Ce zice Rachieru

Situaţie fără precedent, la Constanţa: metaforic vorbind, unul dintre cei mai cunoscuţi membri PSD a ajuns să-şi dea în judecată organizaţia, în calitate de director de instituţie, pe motiv de restanţe la căldură. Concret, pe data de 11 februarie 2011, pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 3759/212/2011, cu prim termen de judecată la data de 5 mai. Obiectul dosarului este somaţie de plată, iar în proces, părţi sunt Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanţa, în calitate de creditor, şi Organizaţia Judeţeană PSD, în calitate de debitor. La data de 5 mai, procesul a fost amânat, pentru comunicarea unor înscrisuri, iar la următoarea înfăţişare dosarul a suferit o nouă amânare, „pentru soluţionarea amiabilă a cauzei". Procesul se va relua pe data de 11 august, la Judecătoria Constanţa. Contactat telefonic, directorul Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice Constanţa, pesedistul Ilie Rachieru, a declarat că ştie despre existenţa procesului. „Este vorba despre datorii la căldură, pe care organizaţia le-a acumulat pe parcursul mai multor luni, dar nu ştiu să vă spun exact despre ce sumă este vorba sau în ce perioadă au fost acumulate datoriile", ne-a spus directorul.

radet_-_sigla_PSD_sursa_foto_inpolitics_ro.jpg

Ce zice RADET

Pentru mai multe detalii, Rachieru ne-a îndrumat spre Biroul de Comunicare al Regiei. Unde, într-adevăr, ne-au fost puse la dispoziţie informaţiile solicitate. Astfel, reprezentanţii instituţiei ne-au precizat: „Conform procedurii RADET Constanţa, toţi consumatorii care înregistrează datorii, mai exact cei care nu şi-au mai plătit facturile de peste un an de zile sunt acţionaţi în instanţă pentru recuperarea datoriilor". Mai departe, aceştia au spus că „în această situaţie se află şi Organizaţia Judeţeană PSD care a fost acţionată în judecată pentru recuperarea sumei de 15.734,15 lei, reprezentând contravaloare energie termică pentru perioada 28.02.2008 - 31.12.2010". Cu alte cuvinte, este vorba despre o datorie de peste 157 de milioane de lei vechi, acumulată pe parcursul a aproape trei ani, ţinând cont de faptul că acţiunea RADET în instanţă împotriva PSD a fost introdusă în luna februarie 2011, iar căldura nu ar mai fi fost achitată de pesedişti din februarie 2008, conform reprezentanţilor RADET. La întrebarea dacă au existat tentative de soluţionare pe cale amiabilă a conflictului din partea PSD, cei de la RADET au spus că debitul a fost recunoscut integral şi a fost achitată deja suma de 100 de milioane de lei vechi. „Pe parcursul desfăşurării procedurii legale, reprezentantul legal al Organizaţiei Judeţene PSD a recunoscut întregul debit solicitat de regie, obligându-se ca, în termen de 60 de zile, să îl achite", au spus aceştia.

Cristinel nu ştie

Nu în ultimul rând, reprezentanţii Regiei lui Rachieru au mai precizat că „de la data introducerii acţiunii în instanţă a fost achitată suma de 10.000 de lei". La polul opus, ceva mai puţin comunicativ, pesedistul de marcă Cristinel Dragomir a declarat senin că nu ştie de niciun proces al PSD cu RADET şi că nici nu ştia că organizaţia ar avea datorii neachitate la căldură. Aşa cum am menţionat anterior, următoarea înfăţişare în dosar va avea loc pe data de 11 august. Dată până la care, probabil, pesediştii vor face pe dracu-n patru şi îşi plăti restanţele către Rachieru.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii