Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imvest-ul lui Iorov, implicat in firma victimei-escroc Leonte

ro

20 Jan, 2010 02:29 5271 Marime text

deschidere.jpgCazul Băhăian şi ramificaţiile sale la Constanţa

ZIUA de Constanţa continuă dezvăluirile referitoare la afacerile lui Emilian Leonte, una dintre victimele lui Valentin Şlepac şi fost membru al clanului Băhăianu.

În ediţia de ieri, vă arătam că în viaţa afaceristică a lui Leonte au apărut nume precum George Măndilă, Stelu Enache sau Mircea Iacob, cunoscuţi pentru carierele de politician, căntăreţ, respectiv preşedinte de club de box. Dacă analizăm în amănunţime, societăţile pe care Emilian Leonte le-a preluat, de-a lungul vremii, de la diverse personaje mai mult sau mai puţin cunoscute, ne oferă informaţii interesante. Registrul Comerţului ni-l arată încă pe Leonte ca fiind asociat în SC Mira SRL, SC Bol - Impex SRL, SC Delta Con Impex, SC Guardian Constant Consult, SC General Management Construction, SC European Company Control, SC Fil-Romero SRL, SC Valentino Management Constant Consult, SC Gregorious Expert Management SRL, SC Neo Platonica SRL, SC Delta Force Security SRL, SC Iza - Cris, SC Cyma Design şi SC Star Fridom SRL. Şi asta în ciuda faptului că bărbatul şi-a găsit sfărşitul înecat în Canalul Dunăre - Marea Neagră. Unul dintre „locotenenţii" lui Sergiu Băhăian, fostul patron al jocului piramidal Sabina product, Valentin Şlepac a avut grijă să se descotorosească de cei care ajunseseră să ceară pe mult, probabil. Iar, pe lista neagră s-a aflat şi Leonte. Ba mai mult, toate societăţile în care apare numele înecatului au sediul pe strada Meşterul Manole nr. 89.

leonte_2_-_gheorghe_iorov_02.jpgDe la Iorov la Leonte, via Barbu

La această adresă putem găsi, cel puţin în acte, pentru că realitatea din teren contrazice documentele, societatea Delta Con Imex, înfiinţată în 1993. Registrul Comerţului arată că în firmă au fost implicaţi, pănă în 2007, liberalul Gheorghe Iorov, reprezentant al SC Imvest SA, Dumitru Hîrşeu. Pe 16 octombrie 2007, Imvest-ul lui Iorov şi Hîrsu au renunţat la părţile sociale pe care le aveau în SC Delta Con Imex şi le-au cesionat către Eugen Barbu, care era deja implicat în firmă şi către Ioana Beidaut. După semnarea documentelor, Barbu a rămas cu 75% din firmă, iar partenera sa cu numai 25%. La nici o lună distanţă, pe 6 noiembrie, Eugen Barbu şi Ioana Beidaut au decis să renunţe la firmă. Aşa că şi-au cesionat părţile sociale către Emilian Leonte şi Ion Bojin. Cel din urmă este, în prezent, arestat şi a fost partenerul victimei lui Şlepac în mai toate preluările de firme. După preluare, noii patroni ai SC Delta Con Imex au decis schimbarea sediului, de pe str. Interioară II pe str. Meşterul Manole la nr. 89, biroul 17 şi modificarea obiectului principal de activitate în comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vănzare predominante de produse alimentare, băuturi şi tutun. Ultimele date oferite de Registrul Comerţului ne arată că societatea are sediul expirat, nu a depus bilanţul pe 2007 şi are datorii la bugetul consolidat, la 31.12.2008, în valoare de 212.283 de lei.

„Nu l-am omorăt eu"

Contactat telefonic, Eugen Barbu, cel care le-a dat firma lui Leonte şi lui Bojin a declarat că nu-şi mai aminteşte nimic în legătură cu Delta Con Imex. „Nu am fost eu. Nu, nu. Nu am... nu l-am cunoscut bine (n.r. - pe Leonte) şi nici nu ştiu nimic", a băiguit Barbu. Nu a spus dacă ştia că cel care a preluat societatea este mort însă s-a apărat, mai în glumă, mai în serios: „Nu l-am omorăt eu". Potrivit Registrului Comerţului, Eugen Barbu a rămas cu o singură afacere. Care, surprinzător şi în ciuda amneziei patronului, aduce foarte mult la nume cu firma preluată de Leonte (Delta Con Imex): SC Delta Con Plus SRL. Chiar dacă a înfiinţat afacerea de unul singur, în 2002, în aceeaşi zi în care a cooptat-o pe Ioana Beidaut în Delta Con Imex (16 octombrie 2007), a implicat-o şi în Delta Con Plus. Barbu a avut un credit, la Banca Transilvania, în perioada 2004 - 2009, pentru achiziţionarea unui Mercedes E 200 CDI. Liberalul Gheorghe Iorov a declarat că Imvest-ul s-a retras din Delta Con Imex încă din 2001. „Nu înţeleg de ce mai apăream în acte în 2007. Noi ne-am retras în 2001. I-am văndut părţile sociale, 1.400 de părţi sociale, lui Eugen Barbu care era şi la acea dată majoritar. Este treaba lor". Nu ştia de implicarea ulterioară a lui Emilian Leonte în societate. Ba chiar a exclamat surprins cănd a auzit că cel care a preluat firma a fost asasinat: „Aoleu". Reamintim că societatea în cauză este unul dintre constructorii implicaţi în proiectul Cartierului de locuinţe ieftine pentru tineri. RECOM-ul nu ni-l mai arată pe capul familiei, PNL-istul Gheorghe Iorov în vreo firmă. În schimb, fiul său, George-Alexandru este implicat în Real Imobexpert Design SRL, Consinstal International SRL şi Almar Aqua SR. Soţia lui Gheorghe Iorov, Angelica Rodica apare în Imvest Product SA. SC Imvest SA este prezentat de Registrul Comerţiului ca avănd acţiuni în SC Tomistone SA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii