Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ieri a fost ziua lor Ape limpezi şi liniştite scafandrilor Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas

ro

01 Oct, 2010 20:00 2394 Marime text
1_scafandrii_2.jpgDacă n-ar fi pierit în apele întunecate ale Mării Negre, Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas ar fi sărbătorit ieri Ziua Scafandrului Român. Logodnica lui Cristian Zarafu spune că începând de săptămâna viitoare va merge în Capitală pentru a vedea ce s-a întâmplat cu toate solicitările trimise autorităţilor, documente la care nu a primit niciun răspuns.

Scafandrii români, comerciali sau militari, au ciocnit ieri, după program, un pahar cu ocazia Zilei Scafandrului Român. Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas nu au mai apucat această zi. Cei doi au pierit în seara zilei de 9 septembrie, în timp ce încercau să filmeze epava cargoului turcesc Medy, vas scufundat la începutul lunii septembrie din motive nedescoperite, încă. Veronica Gruia, logodnica lui Cristian Zarafu, susţine că zilele acestea se va deplasa în Capitală pentru a vedea în ce măsură au fost date spre soluţionare toate sesizările trimise la scurt timp după dispariţia celor doi tineri mai sus precizaţi. „Vă aducem la cunoştinţă că pe data de 9 septembrie, Dumitru Cristian Zarafu (fost angajat ARSVOM, ca şef al echipei de scafandri) şi Valeriu Cătălin Ispas (angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă) au fost daţi dispăruţi în Marea Neagră la patru mile marine de Capul Tuzla, în urma unei operaţiuni de cercetare a navei Medy. Operaţiunea a fost organizată de către SC Hunter's Company SRL, administrată de Jorj Unciuleanu. Evenimentul produs impune necesitatea unor intervenţii rapide şi de amploare care să conducă la salvarea celor doi aflaţi în pericol sau în cel mai rău caz de aducere la mal a trupurilor acestora“, se arată într-una dintre sesizările trimise către Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Justiţiei şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Ion Voicu, directorul Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) spune că subalternii săi au desfăşurat misiuni de cercetare a zonei în care au dispărut cei doi şi ieri, însă fără niciun succes. În cazul în care scafandrii de la SC Shark SRL nu vor găsi în epava cargoului turcesc trupurile celor doi, iar marea nu-i va mai aduce pe uscat, justiţia îi poate declara morţi pe Cristian Zarafu şi pe Cătălin Ispas la trecerea a cel puţin patru ani de la data ultimelor ştiri din care rezultă că erau în viaţă. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • UN ANGAJAT ARSVOM 02 Oct, 2010 14:25 ptr 2 oameni disparuti 150 de oameni nu mai au sambata sau duminica ii cauta de o luna neincetat dar stie cineva ca oamenii din ARSVOM au salarii de 600 lei ,stau peste program si 10 ore si nu i plateste nimeni ,iau amenzi si avertismente ca nu mai stiu ce virgula nu au pus la un proces verbal .Domnilor chiar credeti ca acesti oameni vor rezista la nesfarsit ,se vrea performanta si competivitate la standarde europene PTR 600 RON ?SA VA FIE RUSINE DOMNILOR GUVERNANTI"